Број стамбених јединица: 64
Бесповратна средства: 2.173.856,33 КМ
Учешће општине Соколац: 500.000,оо КМ

PDF Споразум о сарадњи

PDF Грађевинска дозвола 1

PDF Грађевинска дозвола 2

Са циљем рјешавања стамбених проблема расељених лица из колективних центара и алтернативног смјештаја у оквиру ЦЕБ II пројекта (Затварање колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења) којег проводи Министарство за људска права и избјеглице БиХ у току је изградња двије стамбене зграде на подручју општине Соколац намијењене за социјално становање.

Пројекат се финансира из кредитног задужења Босне и Херцеговине према Развојној банци Савјета Европе, а бесповратна средства за општину Соколац износе 2,2 милиона КМ. Општина Соколац је обезбиједила пројектну документацију, земљиште, дозволе и све остало што ће повећати вриједност пројекта за 20-30%.

У двије зграде са 64 стамбене јединице уселиће се станари који данас живе у крајње нехуманим условима. Овим пројектом биће реализован дугогодишњи стратешки циљ општине Соколац, а то је затварање колективних центара.

Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.