Одржана презентација Омладинске банке Источна Илиџа

Чланови одбора Омладинске банке Источна Илиџа, одржали су промоцију Омладинске банке и М Зоне у просторијама Општине Источна Илиџа.

omladinskabankaii19032017

Презентацији су присуствовали запослени у овој општини који кроз свој рад имају контакт са младим људима, као и млади из нашег града.

Омладинска банка је програм фондације Мозаик, чији је циљ дати могућност младим људима да активно учествују у развоју локалне заједнице и јачају своје потенцијале. Омладинска банка Источна Илиџа је једна од 31 Омладинске банке на подручју читаве БиХ, кроз коју млади људи имају прилику ријешити проблеме који их муче, а тичу се њихове локалне заједнице.

„Сви заинтересовани млади људи који имају од 15-35 година могу се регистровати у М зону до 02.априла. Први корак јесте мапирање проблема који их мучи и који би жељели да ријеше, а затим регистрација у М-зону на wеб страници www.м-зона.цом. Након тога формирају групу 3-7 чланова која ће чинити њихов тим, а након тога пролазе курсеве у М-зони. Групе које испуне те услове и прођу све курсеве М-зоне, добијају позивницу за Турнир друштвених иновација, гдје један цијели дан са савјетницима и фацилитаторима раде на пројектној идеји и на крају дана је презентују судијама, који бирају који пројекти ће бити подржани“, истакла је Вања Тешановић, координатор одбора Омладинске банке Источна Илиџа.