Шеснаести симпозијум „Инфотех-Јахорина“ од 22. до 24.марта

infoteks19032017

Шеснаести међународни научно-стручни симпозијум „Инфотех-Јахорина 2017“, чији је организатор Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву, биће одржан од 22. до 24. марта.

Циљ симпозијума је да окупи експерте, научнике, инжењере, истраживаче и студенте који се баве информационим технологијама и њиховом примјеном у системима управљања, комуникационим, производним и електронским системима, енергетици, као и у другим областима од интереса за бржи и успјешнији развој средине, саопштено је из Електротехничког факултета.

Основне тематске области симпозијума су „Рачунарски системи и софтвер“, „Комуникациони системи и технологије“, „Енергетски системи“, „Производни системи“, „Системи управљања“ и „Електронски системи“.

Симпозијум ће се одвијати у оквиру сједница, округлих столова, предавања по позиву и презентација.

Симпозијум посебну пажњу посвећује младим истраживачима и студентима организовањем посебне студентске сесије, а предвиђена је и презентација о теми „Ваздухопловна техника у контроли летења – БХАНСА /Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ/“.

Главни организатор симпозијума је Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву, а суорганизатори су електротехнички факултети у Бањалуци и Београду, Електронски факултет у Нишу, Факултет техничких наука у Новом Саду и Алумни асоцијација инжењера електротехнике Источно Сарајево.

Симпозијум „Инфотех-Јахорина 2017“ наставак је међународног симпозијума Јахорина, који је посљедњи пут одржан 1991. године.

На првом научно-стручном симпозијуму „Инфотех-Јахорина“, који је одржан 2001. године изложено је 53 рада, док је шест фирми презентовало своје програме развоја и производње опреме у области телекомуникација, енергетске електронике, електроенергетике и аутоматског управљања процесима.