Бели: Не сједите код кућа, гласајте

Председнички кандиатат Лука Максимовић, алијас Љубиша Прелетачевић Бели, представио се синоћ на РТС-у видео материјалом којим карикира политичаре и поручује да је у политици да би се „овајдио у личном интересу.

ljubisapreletacevic20032017

Треба да изађете не изборе. Јако је битно, доста сте седели код кућа, ништа нисте радили, сада имате прилику да урадите нешто паметно и нешто ново, истакао је Максимовић, који зна да су грађани препознали његову снагу и суштину, поручио је Бели синоћ.

Према томе, рекао је Максимовић, изађите и заокружите број 5 под којим сам на бирачком листићу.

У видео прилогу који приказује како изгледа један дан Прелетачевића Белог, Максимовић је подсетио да је са групом грађана, „неокаљених људи“, освојио приличан број одборника у Младеновцу, где су главна опозиција.

Максимовић је, на питање да ли је алтернатива Александру Вучићу, одговорио да га са Вучићем повезује то да и он жели да буде лидер. Али, шта ме одваја од њега – он превише гледа на себе, ја гледам на себе, значи свој лични интерес негде имам, али желим да дам и народу, објаснио је Максимовић. Крашћу, али ћу дати народу. Ја па ви, а не ја, а ништа ви, рекао је Максимовић.

Кроз представљење, које започиње његовим буђењем, кад се чује тон из забрањеног Вучићевог спота, Максимовић је рекао да је кандидутура Белог као када би клинца од 17 година послали у Барселону да игра у првој лиги. То говори да је храбар, да је „лепши и млађи од осталих кандидата, а може и са сваким од њих да се порве, што је важно, јер ће бити врховни камандат“.

Максимовић је сликовито дао и своје полтичко виђење где би Србија требало да буде у односу на Европску унију (ЕУ) и Русију, али и међународних односа уопште, уз тврдњу да је „добар“ са Трампом и Путном.

Ево. на пример, живим у згради, једем пилетину, западне ми кост у грлу. Шта радим? Наравно, зовем комшију, он ми је најближи, с њима треба да сам добар пре свега, објаснио је Максмовић. Русија је брат од тетке, треба да остане добар однос и да се виђаамо повремено, а кад је у питању ЕУ, треба радити тако да „ми имамо корист“, да млади могу да иду и раде тамо, мада би Максимовић о чланству организовао референдум. Суштина око Косова је да ћу ја направити толико сјајну и бајну причу да ће се Косово само вратити, предвидео је Максмовић.

Рећи ће – можемо ли да се вратимо – можете само изволите, рекао је Максимовић, одговарајући на питање о Косову. Он је подсетио на слоган да народ узвраћа ударац, и рекао да је народ добар, само му треба генералка, и да није глуп, јер зна ко га лаже.