Данас предавање за возаче трактора

0

letak osvjetlaj obraz domacine

За возаче трактора са подручја општине Градишка данас ће у Мјесној заједници Нова Топола бити одржано предавање о безбједном учешћу тракториста на јавним путевима у Српској, те уручена жута ротациона свјетла, свјетлоодбојни прслуци и образовни материјали.

Предавање ће одржати представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске, као и Ауто-мото друштва „Градишка“, најављено је из Ауто-мото савеза Српске.

На предавању ће бити ријечи о повећању нивоа безбједности саобраћаја повећањем безбједног учешћа возача трактора на јавним путевима у Српској.

Предавање ће бити одржано у 12.00 часова у просторијама Мјесне заједнице у Новој Тополи.

Предавање и подјела жутих ротационих свјетала, свјетлоодбојних прслука и образовних материјала организују Ауто-мото друштво „Градишка“ и Ауто-мото савез Републике Српске у оквиру превентивне кампање „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“, која је почела у 15. марта у Новом Граду.

Кампања ће трајати до 10. априла, а спроводи се заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, пољопривредним удружењима и локалним заједницама.

Циљ кампање је возачи трактора на јавном путу учествују са технички исправним трактором, чистим и исправним свјетлосно-сигналним уређајима, да користе жуто ротационо свјетло, безбједно врше превоз лица и терета на тракторској прилколици, те поштују саобраћајна правила.

Постави одговор