Радуловић: Избори против Вучића

Најгоре је то што је власт успела да уради преко медија је да убеди људе у Србији да нема новца и да нико од њих ништа не може да уради, изјавио је синоћ председнички кандидат Саша Радуловић.

sasaradulovic20032017

Он је најавио да ће као председник увести ред у државу, укинути партијско запошљавање, донети закон о пореклу имовине и вратити плате и пензије. Често се чује како су грађани Србије лењи, да имамо лош менталитет и кад се то не промени биће им боље, рекао је Радуловић у представљању свог програма на РТС и нагласио да не постоји ништа лоше у грађанима Србије.

Видећете ако се ако их преместите у Немачку. Проблем је у искривљеном систему и то је проблем, није поблем у грађанима и њиховим главама веч у систему, рекао је Радуловић. Он је позвао грађане Србије да на изборима гласају против Вучића, за кандитата који им улива поверење.

Према његовим речима, људи су уплашени, фрижидери су празни, немају новца, не излазе да се проведу.

Надају се већ пет година. Слушамо да ће бити боље већ пет година. Суштински се ништа не мења, навео је он. Радуловић је рекао да ће, ако постане председник укинути противуставно смањење пензија, као и плата, да ће порези бити смањени за трећину, и да ће сваки грађанин имати здравствено осигурање. Све је то могуће, нагласио је Радуловић, ако се укине партијска држава, сулуде субвенције страним компанијама, смањи бирократија и уведе ред и поручио „Ми знамо како“.

Радуловић је објавио прилог са његове предизборне турнеје по Србији и пренео разговор са грађанима Србије. У Куршумлији ми је један од њих рекао да је Вучић на 11 ТВ програма. „Не можеш ни рерну да отвориш од њега“, навео је. На улицама нема људи. Људи одлазе јер не виде овде будућност, нема система који ће обезбедити да људи који желе остану на селу, да раде, да имају децу. Лидер Покрета Доста је било указује да је велики проблем медијског мрака у Србији у томе што не може да се појави у медијима и да каже шта је лоше у политици, да укаже на урушавање система и одстуство владавине права.

Радуловић је оценио да председнички избори јесу, као и 5. октобра, избори против и упозорио на блаћење конкурената. Према његовој оцени, избори су референдум против урушавања Србије, против неједнакости, продаје земље, медијсог мрака, неправде, кумства у политици, партократије. Радуловић је изјавио да, иако је Вучићева популарност пала 10 одсто, велики број људи мисли, због блаћења људи, да од њих ништа не зависи. Тако имамо око пола милиона апстинената, закључио је.

Кад год се појави неко ко говори зашто је нешто лоше долази буде облаћен, рекао је Радуловић и навео свој пример како је он прошао и приче да дугује милион долара пореза, да се коцка до тога да је отерао нека предузећа у стечај и опљачкао. Он је цитирао Верицу Бараћ да је врх корупције – влада.

Емитовао је прилог „Прича о Саши Радуловићу“, делимично филмовану биографију у којој каже: „ако је неко борац против Вучића, то сам ја, ако неког не може да погледа у очи, то сам ја“.

Централни проблем је партократија, паразитски систем, који губи милијарду евра. Једини начин да се партије одрже јесте да запосле своје људе у јавни сектор, илустровао је Радуловић. Он наводи да јавни сектор мора да буде професионалан, а не партијски плен.

„Дао сам обећање да никада нећу никог запослити у јавни сектор мимо конкурса и пре ћу напустити политику него пркршити то обећање“, поручио је Радуловић. Србији је потребан систем, а не вођа, констатовао је Радуловић.

Он сматра да актуелном премијеру Александру Вучићу није стало да се уведе рад. Ако уведете ред у фирме, не можете извлачити новац буразерском политику, постављати своје људе… рекао је он. Кад уведемо ред, могуће је направити новац за пензије, за социјална давања, истакао је Радуловић.

Ми нисмо исти, рекао је Радуловић, ја сам био на власти, пре емитовања прилога о томе шта је он радио и његов покрет. Главни проблем је апстиненција. Ако уђем у други круг, Вучић ће изгубити. Видеће се да је победив, рекао је Радуловић. Шта следи после пораза Вучића, према његовој оцени, распад СНС, пашће Влада, ванредни парламентарни избори у којим ћемо победити и добити шансу за промене. Увести ред у државу, укинути паријско запошљавање сулудо субвенционирање страних компанија, донети закон о пореклу имовине, пописати оф шор компаније, укинути противуставно смањење пензија, навео је Радуловић окоснице свог програма.

Ако гласате за мене, ући ћу у други круг и урадићу све ово!

Како је нагласио- „нисмо сви исти“, апстиненти изађите и гласајте, ако нећете за мене имате и друге кандидате, да би дошли до другог круга у којем је Вучић победив, закључио је Радуловић своје представљање на јавном сервису.

Ти бираш ово је твја земља, не Вучићева корумпирана Србија. Треба нам велика излазност, могуће је да Србија продише, додао је.