У мору разних црних и нимало оптимистичних вијести којима смо свакодневно бомбардовани, издвају се понекад и људи чије приче не чујемо често, јер су хуманије него гласније, а један од примјера за то је фирма Кнежевић Ентеринг & Ентеринг ХИП која је у протеклом периоду организовала бројне хуманитарне акције и не планира да се заустави на већ учињеном. Како је њихов мото: „бар за квадрат бољи“, тако је и њихова душа бар за квадрат већа од њихових конкурената.

Оно што је тренутно актуелно – фирма Кнежевић Ентеринг & Ентеринг ХИП ће свим бебама рођеним 08.04.2017. у Републици Српској поклонити 1 Плеј тепих поводом отварања салона у Приједору. То је био довољан разлог да ступим у контакт са господином Марком Кнежевићем, директором фирме.

И РАНИЈЕ СТЕ СЕ БАВИЛИ РАЗНИМ ХУМАНИТАРНИМ АКТИВНОСТИМА, КАДА СЕ У ВАМА ЈАВИЛА МИСАО ДА ЖЕЛИТЕ И МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ДРУГИМА, МНОГИ ИМАЈУ И ВИШЕ ОД ВАС А НИСУ ТОЛИКО ХУМАНИ?

КНЕЖЕВИЋ: Не сматрам се великим хуманистом, више друштвено-одговорним. Само јака и здрава заједница може имати перспективу, било коју, па и тржишно-пословну.

КАКО СТЕ ДОШЛИ НА ИДЕЈУ ДА АКЦИЈА У КОЈОЈ ПОКЛАЊАТЕ ТЕПИХЕ НОВОРОЂЕНЧАДИ БУДЕ БАШ СИМБОЛ РОЂЕЊА ВАШЕГ НОВОГ САЛОНА У ПРИЈЕДОРУ?

КНЕЖЕВИЋ: Свједоци смо катастрофалног демографског стања у Српској. Хтјели смо помоћи колико можемо. Дјечији теписи су нови сегмент нашег пословања. Задовољство ће бити на врхунцу када ти, неки нови клинци, на њима учине и прве сигурне кораке.

У ЕМИСИЈИ ТВ БУКА СТЕ ПОМЕНУЛИ ДА ЈЕ ПОТРЕБНО ДА НЕКЕ НОРМАЛНЕ И ПОЗИТИВНЕ ПРИЧЕ ИЗАЂУ НА СВЈЕТЛОСТ ДАНА, МИСЛИТЕ ЛИ ДА ЈЕ МОГУЋЕ У ДАНАШЊЕМ ДРУШТВУ УЧИНИТИ ДА ОНЕ БУДУ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ И ДА ЉУДИ КОЈИ МОГУ ДА ПОМОГНУ БУДУ ПОДСТАКНУТИ ДА ТО И УРАДЕ?

КНЕЖЕВИЋ: Стање у друштву је генерално лоше. Добре и позитивне приче свакако не могу изаћи лако у први план, али се на томе мора радити. Медији су нам затрпани политичким препуцавањима, црном хроником, ријалитијима и сапуницама. Ова сезона Буке је покушала пропагирати економско-привредну афирмацију. Без тог не можемо напријед. Тек са здравом привредом можемо бити и хумани и друштвено одговорни.

ЈЕДАН СТЕ ОД ОСНИВАЧА ПОРТАЛА МИСЛИ ДОБРО, КОЈИ СУ ДАЉИ ПЛАНОВИ ЗА РАЗВОЈ ВАШЕ ФИРМЕ А САМИМ ТИМ И ДАЉЕ ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ, КОЈЕ СУ УВИЈЕК НЕКОМ ПОТРЕБНЕ?

КНЕЖЕВИЋ: Портал Мисли добро је покренула једна инспиративна група људи, која, нажалост има превише обавеза да се томе крајње озбиљно посвети, али сви се надамо да ће то у наредном периоду кренути боље. Што се тиче пословања, Кнежевић Ентеринг отварањем продајног салона у Приједору завршава 1.фазу инвестиционог циклуса тамо. У истом комплексу смо још у септембру покренули производњу љепила и прајмера. У 2.половини године крећемо у производњу још неких артикала из домена хемијске индустрије, али и ширење продајне мреже широм БиХ. На првом мјесту је Сарајево, гдје би већ кроз неколико мјесеци требали отворити први салон. До сада смо у друштвено-одговорно пословање улагали око 2% прихода, надамо се да ћемо остати на том нивоу.

КАКВУ ВАМ САТИСФАКЦИЈУ СВЕ ОВО ПРИЧИЊАВА, НЕ ЕКСПОНИРАТЕ СЕ МЕДИЈСКИ, ДОК ЈЕ МНОГИМА ТО БИТНИЈЕ ОД САМОГ ХУМАНОГ ЧИНА, ШТА СВЕ ШТО СТЕ УЧИНИЛИ ВАМА ПРЕДСТАВЉА?

КНЕЖЕВИЋ: Па не бих се сложио да смо медијски неекспонирани. Све наше веће акције су биле испраћене на нижем или вишем нивоу, а и каналима друштвених мрежа смо увијек обавјештавали пратиоце, не због нас самих, већ да заслуге за оно што радимо не побере неко други. Са друге стране, не сматрам да тим треба смарати људе. За добра дјела, добри људи чују.