Повећати чланарине у Удружењу пензионера

Предсједник Удружења пензионера општине Пале Ненад Кусмук сматра да би требало размишљати о повећању чланарине у Удружењу на 3,5 КМ, да би се омогућила већа издвајања за помоћ члановима удружења којих на подручју ове општине има 4.764.

Кусмук је рекао да мјесечна чланарина у Удружењу од 2,50 КМ није мијењана од 2012. године, а с обзиром да од 2013. године имају постепен раст и усклађивање пензија, треба размишљати о повећању чланарине.

Према његовим ријечима, повећањем чланарине на 3,50 КМ веће су могућности за издвајање за сахране породицама умрлих чланова Удружења, хуманитарне помоћи, једнократне помоћи, као и помоћ болесним и непокретним пензионерима за набавку лијекова.

„Наше удружење за трошкове сахране умрлих чланова издваја 300 КМ, док нека удружења са већом чланарином издвајају 500 КМ. Знатно већи износ средстава могао би се издвојити и за већи број помоћи у односу на садашње стање“, додао је Кусмук.

О повећању чланарине, осим сагласности пензионера, одлука се доноси на Скупштини Удружења пензионера, те путем филијале Фонда ПИО Пале.

Кусмук каже да се Удружење финансира искључиво од чланарине пензионера, а једним дијелом од донација општине Пале.

Он додаје да Удружење има добру сарадњу са републичким и општинским Црвеним крстом, Центром за социјални рад и Борачком организацијом.

Удружење је, како је рекао, прошле године пословало позитивно, остваривши приход од 135.830 КМ.