Велика трагедија код Теочака: Отац, син и њихов пријатељ изгорјели у дрвеној викендици

У пожару који је синоћ избио у викендици која се налази код језера Снијежница код Теочака, страдале су три особе.

Ова информација је потврђена у Оперативном центру МУП-а Тузланског кантона, а пожар је полицији пријављен око 22.20 сати, те ће увиђај на мјесту догађаја бити обављен током дана.

Како јавља Глас Дрине, Страдали су Санел Саша Ибрахимовић (41) и његов 12-годишњи син Ведин Ибрахимовић, те њихов пријатељ Сафет Сајто Мехић (50), који је био власник изгорјеле викеднице.

Свједоци кажу како су пожар примјетили са друге стране језера, али због неприступачности терена нису могли притећи у помоћ ради гашења. С обзиром да је објекат био углавном од дрвета, ватрена стихија га је „прогутала“ за кратко вријеме. По ријечима рибочувара на језеру Снијежница, Хусе Хасановића, претпоставља се да су настрадали спавали када је пламен избио и да су, највјероватније, првобитно угушени димом, а потом изгорјели.

Саша Ибрахимовић и његов син Ведин живјели су у Средњој Трнови код Угљевика. Санел је током рата био истакнути борац и припадник интервентне јединице 255. Славне теочанске бригаде. Са супругом се раставио, а иза њега су остала још два сина, један седми разред, а други девети, који школу похађају у Теочаку.

Сафет Мехић је родом из Теочака а живио је у Бијељини. За родни крај је био емотивно везан, тако да је ту саградио викендицу поред снијежничког језера, у мјету Хере, гдје се често одмарао уз риболов.

Још од јутарних сати полицајци Полицијске станице Теочак и ОКП Калесија заједно са кантоналним тужиоцем и инспекторима су на терену, обављају увиђај и узимају потребне изјаве. Угљенисана тијела унесрећених су и даље на мјесту догађаја. Од објекта у коме су три особе настрадале остало је само згариште.