Због ова три скривена извора стреса константно се осјећате лоше

0

Посао, обавезе и породични проблеми најчешћи су извори стреса којих смо итекако свесни, али би требало обратити пажњу и на оне скривене изворе.

1. Не пазите на исхрану

Често заборављамо да психички стрес произлази и из физичког стреса, а њега пак узрокује лоша брига о телу и здрављу. Једна од главних компоненти доброг здравља је правилна исхрана. То пре свега значи да морате јести разноврсно, али немојте заборавити и да храну морате редовно уносити у организам.

2. Превише сте критични према себи

Живимо у компетитивном друштву које нас понекад натера да себи наметнемо нереална очекивања. Када не можемо нешто остварити, постајемо сами себи најгори критичар и непријатељ. Осећамо се као да нисмо довољно добри, а све се то догађа због циљева који ионако заправо нису били наши. Престаните критизирати сами себе, редовно се присетите свих својих квалитета и живот креирајте према властитим жељама, а на туђим.

3. Немате снаге да избаците токсичне пријатеље из свог живота

Имате пријатеље који вас стално критикују, не радују се вашој срећи и потстичу вас на лоше одлуке? Они су токсични људи који немају шта да раде у вашој близини.

Постави одговор