“Доста је, прекините овај циркус“

Синдикални одбор Синдикалне организације ЈП „Шуме“ РС, ШГ „Романија“ Соколац, а поводом новонастале ситуације око именовања директора овог газдинства, на јучашњој сједници, донио је закључке и обраћа се свим релевантним факторима: Државе, ЈП „Шуме“ РС и политичким партијама са јасном поруком: “доста је“.

Саопштено је то јуче из ове Синдикалне организије. Саопштење објављујемо у цјелости.

“Радници ШГ „Романија“ Соколац од 12.04.2017. до данас, долазе на посао, не раде и не знају ко управља предузећем. ШГ „Романија“ Соколац у периоду од 31.05.2016. до данас трпи по питању резултата рада, пословног резултата и уопште опстанка, огромне штете по запослене, јер до данашњег дана имамо именовања „шест директора“.

*** РОМАНИЈА ИЗАБРАЛА: Апсолутна подршка Страхињи Башевићу за мјесто директора ШГ „Романија“

Молимо актере овог, како га ми запослени зовемо, „циркуса“, да прекину са агонијом, именују директора који испуњава законске услове за именовање директора ШГ „Романија“ Соколац, а да то не буде по жељи и мјери ОО СНСД-а Соколац, нити СДС-а, којима је мало и именовање директора, већ се баве распоређивањем радних мјеста по дубини, гдје се шиканирају стручни људи и људи са радним искуством и до 30 година.

*** Булајић одустао од кандидатуре!

Ова агонија према радницима траје од оснивања Републике Српске и ЈП „Шуме“ РС. Захтјевамо од генералног директора, Риста Марића, да се са тог руководећег мјеста склони, јер изнијети у медијима лажи, а под притиском сирена дрвопрерађивача, да директор није именован, је апсурд и пропаст за раднике и шуме Романије.

*** Док смо живи Рајко Булајић неће бити директор! (ВИДЕО)

Управљање Државом, Јавним предузећем и свим институцијама система је Ваш задатак, задатак, поштовања Закона и Устава, који смо Вам задали ми, грађани РС-а, и такође запослени ЈП „Шуме“ РС, ШГ“Романија“ Соколац и искључиво тражимо досљедност у примјени и нећемо толерисати погодбе између челника нити једне партије, нити паре којима се плаћа директорско мјесто код нас.

*** Буна на Сокоцу: Ко је нови директор Шумског газдинства „Романија“? (ВИДЕО)

Обуставићемо рад, не због партија, не због дрвопрерађивача, већ искључиво због егзистенције и опстанка радника којима манипулишу неадекватни људи припадници одређених партија“, наводи се у саопштењу ове Синдикалне организације.