Вучић са Кинезима о сарадњи са српском намјенском индустријом

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је данас у Пекингу са представницима кинеске Поли групе о сарадњи у војној индустрији, безбједносно-информационим и градским комуналним системима, саопштено је из Владе Србије.

„Србија је веома заинтересована за сарадњу у области наменске и војне индустрије. Сајбер безбједностж  лабораторија је, такође, веома важан сегмент у области сарадње са компанијом Поли групе“, истакао је Вучић.

Премијер Србије обавијестио представнике Поли групе да је Влада Србије предложила Народној скупштини усвајање закона по којем ће бити дозвољено улагање иностраних компанија у српску војну индустрију до 49 одсто, што би требало да убрза напредак и поспјеши модернизацију производње у сектору намјенске индустрије.

Представници компаније Поли групе захвалили су премијеру Вучићу на могућностима и подршци коју у Србији имају кинеске компаније и изразили наду да ће компанија Поли груп ускоро у пуном капацитету пословати у Србији.

Састанцима са представницима кинеских компанија присуствовали су и министар привреде Горан Кнежевић и градоначелник Београда Синиша Мали.

Постави одговор