Влада довела Републику Српску до пропасти!

Предсједник СДС Вукота Говедарица сматра да је добро да данас у парламенту РС није усвојена одлука Владе РС о продаји државних акција Рудника жељезне руде „Љубија“, Приједор фирми “Исраели инвестмент гроуп“, јер би „имала несагледиве посљедице за РС“.

– Влада је довела РС до руба пропасти и није им преостало ништа друго осим продаје природних ресурса. Не кући се тако кућа Милораде, поручио је Говедарица предсједнику РС, уз очекивање да Милорад Додик више неће предлагати продају „Љубије“, јер је већ четири пута „падала“.

Сматра да је „обична превара“ тврдња представника „Исраели инвестмент гроуп“ да би запослили 320 радника да је одобрена одлука о продаји „Љубије“ те да би Влада РС требало да размисли како да настави сарадњу с „АрселорМиталом“ у Приједору о питањима од интереса за РС, како би је заштитила од „трансферних цијена“.

Народна скупштина РС данас није усвојила одлуку Владе РС о продаји 64,99 посто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде „Љубија“, Приједор, методом непосредног одабира купца.

За тај приједлог гласало је 39 народних посланика, против су била 34, а суздржаних је било седам.

Постави одговор