Брнабић: Дубоко поштујем СПЦ

Министарка државне управе и локалне самоуправе Србије Ана Брнабић изјавила је поводом гласина да се, због њене сексуалне оријентације, Српска православна црква (СПЦ) противи њеној евентуалној кандидатури за председницу Владе Србије, да „дубоко поштује СПЦ“.

„Имам дубоко и искрено поштовање према институцији СПЦ“, рекла је она за „Политику“ од четвртка, 18. маја, замољена „да протумачи гласине“ да се СПЦ противи идеји и могућности да она постане председница Владе.

СПЦ је у понедељак негирала да се меша у избор новог премијера Србије и да „не вири кроз тудје прозоре и не бави се приватним животом државних званичника“.

Брнабић је у интервјуу навела да је захвална СПЦ што је у вези с тим „била довољно искрена и професионална да и мом кабинету пошаље исти деманти који су послали јавности“.

„Било би потпуно неозбиљно да коментаришем нешто у вези с тако озбиљном институцијом. Ако будем имала неки коментар или питање, свакако ћу позвати Цркву“, рекла је она.

Брнабић је рекла и да за девет месеци колико је министарка, није имала ниједан проблем због своје сексуалне оријентације, „већ управо супротно“.

„Сви председници општина и градјани с којима сам се видјала широм Србије нису ме гледали као другачију“, рекла је она.

Постави одговор