Породице погинулих бораца коначно дочекале потписивање уговора

Приватизација стамбених јединица изграђених за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида на подручју наше општине је на иницијативу начелника општине Горана Вујичића покренута на једној од сједница Скупштине општине Трново.

Прве уговоре заједно са начелником су 16. маја потписале породице погинулих бораца Јока Симанић и Милена Андрић и РВИ Тимотија Крстовић.

Њиховим бригама је дошао крај, како каже Јока Симанић и задовољна је што је коначно у свом и са тим ставом слаже се и бака Милена Андрић, а Тимотија Крстовић је рекао, да је задовољан што је ријешено и то питање које их је бринуло, а у сусрет су му излазили радници општинске управе на чему им је захвалан.

Начелник Вујичић је од новембра прошле године, од када је преузео функцију начелника предузео низ радњи, како би ове породице ријешиле откуп стамбених јединица на чему му одају посебну захвалност.

Прије четири године , такође је покренуо поступак припреме и израде пројектне документације, како би се легализовали објекти на локалитету Пилана у којима су смјештене породице погинулих бораца.У 2017.години поново је покренуо започети поступак, како би и те породице могле ићи у откуп стамбених јединица.

Ових дана је изабран понуђач за израду пројекта изведеног стања стамбене зграде у Трнову код Центра за културу у којој живе породице погинулих бораца, а иста треба да прође поступак легализације, укњижења, да би породице могле у откуп своји станова.