Први концерт хора Просвјете одушевио публику

У оквиру обиљежавања Међународног дана породице, синоћ је у Културном центру Пале премијерно одржан концерт хора Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Општински одбор Пале.

Паљанска публика уживала је у извођењу Мокрањчевих, етно, српских, руских, македонских, староградских и забавних композиција уз музичку пратњу, као и у пјесмама етно-групе „Вез“.

Умјетнички руководилац хора Ивана Церовић подсјетила је да је женски хор у Палама основан почетком октобра прошле године с циљем да се културни живот града подигне на виши ниво.

„Хор броји 24 члана, његујемо духовну музику, али и жсвјетовнуж. На репертоару су севдалинке, српске народне пјесме, те руске и македонске“, рекла је она и напоменула да ће се репертоар временом проширити.

Церовићева је изразила увјерење да ће се, након овог премијерног наступа, хору придружити и мушки чланови како би била остварена првобитна идеја да Пале имају мјешовити хор.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство одржавањем вечерашњег концерта у оквиру манифестације обиљежавања Међународног дана породице.

„Оно што желимо јесте да вратимо породици њену вриједност, а жПросвјетаж то промовише на најбољи начин. Потрудићемо се да у Палама то постане традиција и да наставимо са оваквим манифестацијама“, рекао је начелник.

Предсједник СПКД „Просвјета“ ОО Пале Александра Срдановић навела је да су манифестацију „Здрава породица – успјешна заједница“, која се одржава ове седмице организовали Удружење за подршку дјеци, омладини и породици „Клуб идеја“ са Пала у сарадњи са паљанским одбором „Просвјете“, а уз подршку општине, цркве, школа и организације „Ворлд вижн“.

Манифестација ће бити затворена сутра уз програм „Ђаци прваци о породици“, тако што ће дјеца на паљанском тргу кредама у боји цртати породицу и причати о томе шта је за њих породица.

Постави одговор