Општина Соколац одлучила је да оснује Јавну установу Спортско-рекреативни центар „Гласинац“ ради остваривања општих интереса ове локалне заједнице у области спорта.

Начелник за привреду и финансије општине Соколац Митар Пржуљ рекао је да су протеклих неколико година спортске активности функционисале посредством Спортског друштва „Гласинац“, које је функционисало као невладина организација.

„Показало се да то није добро рјешење, јер је било шароликости код права располагања појединим објектима и спортским теренима“, навео је Пржуљ разлоге за покретање иницијативе о оснивању Јавне установе Спортско-рекреативни центар „Гласинац“.

Он је додао да је дјелатност центра функционисање спортских објеката и спортских клубова, фитнес центра, забавних и рекреативних садржаја, образовање у области спорта и рекреације, дјелатност ресторана, услуга доставе хране, припреме и послуживања пића, те изнајмљивање и пословање сопственим некретнинама или некретнинама узетим у закуп.

Пржуљ је нагласио да ће, у оквиру новоформираног Спортско-рекреативног центра „Гласинац“, функционисати комплекс стадиона „Бара“, спортска дворана „Лименка“, сви спортски клубови, спортски терени у градском насељу и нова спортска дворана у којој ће бити сједиште ове јавне установе.

За вршиоца дужности директора Спортско-рекреативног центра именован је Милан Цуровић, дипломирани тренер атлетике.

Одлуку о оснивању Јавне установе „Спортско-рекреативни центар“ подржали су јуче одборници Скупштине општине Соколац.

Спортско друштво „Гласинац“ са Сокоца основано је 1997. године и донедавно је окупљало је 19 спортских клубова, друштава и удружења.

6 КОМЕНТАРА

  1. Одлично! Прво би требали регулисати могућност прилаза дворани са аутомобилима послије 19 часова, јер је то онемогућено од стране милиције, којој је неко промишљат издао наређење за наведену забрану.

  2. To je dokaz da treba da se napravi šetalište a ne da se blokira glavna ulica što je van svake pameti.Al eto lakše ovako ko nas šta pita.

  3. E moj dobri voxpopuli sve si u pravu, a ko da napravi setaliste, pa nisu u stanju 22 godine nakon rata da zakrpe rupe i sahtove u glavnoj ulici, kad covjek hoda hoce vrat da slomije od sahtova i lezecih policajaca koji odrase auta po podu, a posebna prica su divljaci za volanom kojima niko nista nemoze

  4. Čudi me što kiša pada svaki dan. Vjerovatno zbog toga što puštaju kritičke komentare na sajtu.

  5. Prije sam mislio da treba naše ljude slati na zapad da se edukuju i da nam nešta dobro donesu,međutim treba ih odvesti na Pale i u Lukavicu pa da vide šta pametni i sposobni ljudi rade,cilj mojih komentara i jeste da se neke stvari promjene,sve se svodi na neku nerealnu priču i na neke apstraktne projekte,zapitaj te se koliko znate Sokočana koji su u pomenute opštine otišli,svi se kunu u grad I.Sarajevo,pa zašto Sokolac nema neki od fakulteta(šumarstvo,građevinu,DIF,poljoprivredu…)Sokolac je imao veliki šansu koja se nikada više neće pružiti,evo jedan zadatak za bilo koju vlast,neka organizuju i finansiraju časove plivanja za svu djecu određenog uzrasta i da nam sva djeca znaju plivati,svi dođu do funkcije i plate od 3000 km i boli ga uvo za sve,u među vremenu kupi stan u BG ili NS i pošpalje svoje dijete na školovanje,pozdrav za „Miluna“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име