Затвара се конкурс за директора ШГ “Романија” (ВИДЕО)

Конкурс за директора ШГ “ Романија “ затвара се данас. Како АТВ сазнаје, на њега су се пријавили сви они који су били у директорској фотељи, па и Рајко Булајић, због чијег повратка на директорску позицију су у априлу организовани масовни протести.

Данас за разговор није био расположен, али јесу у Удружењу дрвопрерађивача. Поручују да ко год да дође рекет више неће плаћати.

“Протести који су дрвопрерађивачи организовали били су између осталог да би спријечили рекетирање и стављање пара у приватни џеп. Дрвопрерађивачи тај новац који се тражи за рекетирање улажу у локалну заједницу, у хуманитарне сврхе и стипендирање спортских друштава општине Соколац”, рекла је Милица Миловић, потпарол Удружења дрвопрерађивача сарајевско-романијске регије.

Бивши директор Страхиња Башевић и садашњи в.д. директора Драган Видојевић кандидати су за новог-старог директора и имају подршку дрвопрерађивача.

Општински одбор СНСД-а још није изашао са својим именом, али се спекулише да би Горан Марјановић, из Рогатице могао бити њихов кандидат. Марјановић у кратком телефонском разговору поручује да није сигуран да ће се пријавити, јер има диплому машинског инжењера, а тражи се диплома шумарског факултета. Ту диплому траже и радници, али под условом да је инжењер из њихове општине.

“Оно против чега ћемо бити изричити и јасно дати до знања да било која именовања са страна нећемо дозволити, јер свако довођење новог кандидата који није шумарски инжењер, који није већ радник, јавно предузеће је огроман терет за запослене”, наводи Славица Елез предсједник Синдиката радника ШГ “Романија”.

Није тајна да је и недавна посјета предсједника РС и лидера СНСД-а Источном Сарајеву, искоришћена за лобирање, а како АТВ незванично сазнаје, Милорад Додик је од соколачког Општинског одбора тражио да кандидат за директора шумског газдинства мора да испуњава све услове из конкурса. Да ли ће тако и бити знаће се сутра кад комисија отвори коверте са именима.