Мектић најавио жесток одговор РТРС

Министар безбједности БиХ Драган Мектић поново се нашао на удару критика РТРС-а, гдје је оптужен да му политику креира бивши припадник одреда „Ел Муџахид“. Мектић је поручио да припрема жесток одговор РТРС-у и Милораду Додику.

Ради се о, како преноси РТРС, Аднану Длакићу, који у Министарству безбједности БиХ ради као стручни сарадник за борбу против привредног криминала и који је, наводно, један од најближих сарадника министра Мектића. Потврдио је то, а ко би други, „експерт за тероризам“ Џевад Галијашевић.

“Длакић Аднан је веома битан лик, с обзиром да је он формулисао цијелу политику министру Мектићу. Дакле, ово што Мектић ради на плану криминализације руководства Републике Срспке, на плану криминализације економије и банкарског сектора Републике Српске, то у ствари долази из главе Длакић Аднана“, казао је Галијашевић, нагласивши да све то за циљ има скретање пажње са борбе против тероризма, те да се ради о „специјалном рату против Републике Српске, њених овлаштења, државотворених капацитета и њеног руководства“.

Како је поручио министар безбједности БиХ Драган Мектић, сутра ће бити одржана конференција за медије, на којој ће, како је рекао, жестоко одговорити РТРС-у и режиму који стоји иза оптужби објављених на тој телевизији.

“Имам нешто врло врло интересантно што сутра треба да саопштим“, рекао је Мектић.

Подсјећања ради, Мектић је у једном од својих посљедњих јавних иступа најавио да ће на свако прозивање Милорада Додика одговорити са објављивањем новог доказа о његовој улози у шверцу током рата у БиХ.