Мектић: РТРС је велика срамота

РТРС је прије неколико дана објавио да је извјесни Аднан Длакић, савјетник у Министарству сигурности БиХ, бивши припадник бригаде „Ел Муџахид“. Тим поводом огласио се и сам министар сигурности Драган Мектић који је демантовао наводе РТРС-а и Џевада Галијашевића.

„Изашло је на видјело лоповлук, кукавичлук, патолошка мржња, видите да се распадају од свега тога. Врти се већ данима информација како је извјесни Аднан Длакић припадник бригаде „Ел Муџахид“, савјетник министра Драгана Мектића. И онда се појављује Џевад Галијашевић. Експерт за безбједност, тероризам, сигурност и за кризне ситуације. Он каже да Аднан Длакић води главну ријеч у кабинету министра Мектића. Ми имамо Аднана Длакића, запосленог у Министарству, али то није тај. Замијенили су идентитет. Опљували и осрамотили човјека, који је почетком ’90-тих имао 10 година“,навео је Мектић.

Како је казао, „ухватили су терористу од 10 година у кабинету министра“.

„Постоји још једна особа, али та нема везе са министарством. Како их није срамота, како да исправе љагу коју су нанијели њему и његовој породици. Он нема везе са том особом коју они помињу. Неће зато што је патолошка мржња и параноја“, навео је Мектић.

Неки дан се враћам, путовао сам кроз Србију, стао сам на бензинску пумпу. Видим лист Информер, моја слика. Кад Џевад Галијашевић, говори како је у Мектићевом кабинету припадник одреда Ел Муџахид“, казао је Мектић.

Он је додао да је Длакић који ради у Министарству безбједности тек 2002. године отишао у војску и одслужио 2003. године након чега је отишао на полицијску академију.

Након медијског обраћања Мектић је одговарао и на питања новинара. Мектић је изнио неке поприлично шокантне информације.

Зашто не поднесете пријаву против Милорада Додика ако имате доказе?

Мектић: Чекам да добијемо још доказа.

Кога чекате ако не функционише правосуђе, како стално тврдите?

То је велико питање. Не можете одмах у једном моменту имати све доказе. Позивам Додика да изнесе доказе ако није крао. Наравно да нећу открити све доказе, али поднијет ћу кривичну пријаву.

О РТРС-у?

Да РАК ради свој посао санкционисао би РТРС који су изнијели лажи о човјеку да је био у Ел-Муџахидима.

Пријетње ИСИС-а Исламској заједници у БиХ? Има ли ваше министарство процјене ризика?

Имамо, свакодневно процјењујемо, анализирамо, пратимо. Нисам хтио откривати раније али да вам сад кажем, прије мјесец дана ОСА, овом јој приликом честитам, открила је и пресјекла двије озбиљне терористичке пријетње. У складу са тим информацијама пронађени су и ухваћени одговорни појединци. Потврђена је вјеродостојност тих информација што значи да ми радимо и пратимо.