Неосноване оптужбе од стране директорице Психијатријске болнице Соколац

Недавно је на званичном сајту општине Соколац, као и на званичној фејсбук страници општине Соколац објављен текст под насловом Побјегли из Завода за психијатрију Соколац, украли Голф па ухапшени у Сарајеву“.

Овај текст у потпуности је преузет са Федералне новинске агенције (ФЕНА), а објавили су га и други медији у БиХ/РС и Србији од којих издвајамо: СРНА, АТВ, Независне новине, Кlix, Дневни аваз, Ослобођење, Блиц, Н1, Мондо и други.

Незадовољство због објављеног текста на порталу – Соколац срце Романије изразила је директорица ЈЗУ Психијатријске болнице Соколац, због како тврди изношења дезинформација које се тичу ове Установе, а администраторе сајта оптужује за намјерно наношење штете обмањивањем јавности.

Бројни електронски и штампани медији пренијели су вијест везану за ЈУ Завод за форензичку психијатрију Соколац

Како се наводи у документу који је  директорица ЈЗУ  Специјалне болнице за психијатрију Соколац доставила Начелнику општине и предсједнику Скупштине општине Соколац, оно што је спорно у тексту јесте да актери који се помињу нису пацијенти ове Установе него ЈЗУ Завод за форензичку психијатрију Соколац.

Објављена (не)спорна вијест на звиничној Facebook страници општине Соколац

Напомињемо још једном, поменути спорни текст објављен на званичном порталу општине Соколац апсолутно нема никаквих додирних тачака са Психијатријском болницом Соколац, што се може видјети са линка испод.

*** Побјегли из Завода за психијатрију Соколац, украли Голф па ухапшени у Сарајеву

Пошто су оптужбе неосноване јер су администратори портала Соколац-срце Романије испоштовали новинарски кодекс, те навели извор информације која се преноси, директорица поменуте Установе се моли да убудуће, када прави овакве непромишљене потезе, буде боље информисана, те да са разумијевањем прочита цјелокупан текст који се објављује на званичном интернет порталу општине Соколац, како се не би понављали овакви пропусти.

Такође, општина Соколац у сваком моменту подржава рад свих установа на њеној територији, као и радника који доприносе стварању бољег пословног окружења. У нашем је интересу да све институције и установе добро функционишу, да измирују своје финансијске обавезе и да се заустави одлив стручних кадрова, што данас нажалост није случај.

У прилогу можете прочитати документ који је упутила директорица Психијатријске болнице Соколац.

Соколац, 17.јул 2017.године
Редакција портала Соколац-срце Романије