Појачан саобраћај на Изачићу

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на већини путева одвија редовно, без застоја и посебних ограничења, на граничном прелазу Изачич појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања овог јутра нису дужа од 30 минута.

Гранични прелази за погранични промет Имотица-Дужи и Слано-Орахов До, између Хрватске и БиХ привремено су отворене за међународни путнички саобраћај, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току је изградња вијадукта „Маховљани“ на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, због чега је петља „Маховљани“ затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу „Александровац“.

Због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор.

Саобраћај се у оба смјера одвија са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на сат, док су могуће и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

Измијењен је режим одвијања саобраћајана ауто-путу Градишка-Бањалука ради постављања лед маркера у тунелима „Лакташи“ и „Клашнице“.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу „9. јануар“ Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи „Прњавор“ и „Јоховац“.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова повремене су обуставе саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор. Измјене у одвијању саобраћаја планиране су у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

У Милићима је због изградње кружног тока измијењен режим одвијања саобраћаја на раскрсници дионице магистралног Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

У току је санација коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута. Теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава се на кружном току десно, па преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница, као и на регионалном путу на подручју општине Сребреница.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, као преко Зеленог моста, затим у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци, осим за возила станара.

На подручју Федерације БиХ повољни су временски услови и добра проходност већине путних праваца.

У току су радови на магистралним путевима Вогошћа-Сарајево, Врапчићи-Бишће Поље, Симин Хан-Калесија и Пориче-Купрес, као и на магистралном путу на подручју Живиница.