Обиљежено 19 година од убиства Срђана Кнежевића

Припадници јединице „Бели вукови“ обиљежили су данас у Палама 19 година од нерасвијетљеног убиства легендарног команданта ове елитне јединице Војске Републике Српске Срђана Кнежевића.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, у име Града Источно Сарајево, положио је цвијеће и одао почаст мучки убијеном, легендарном „Белом Вуку“.

Ратни командант јединице „Бели вукови“ Срђан Кнежевић убијен је у августу, 1998. године, а његове убице никада нису пронађене.

Кнежевић, који је у вријеме убиства био и замјеник начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево, ликвидиран је 7. августа 1998. године на улазу у зграду у којој је становао у центру Пала. Живот хероја и борца за правду прекинут је хицима у 41. години.

Јединица „Бели вукови“ чији је био командант формирана је у фебруару 1993. године. Јединица је добила име по томе што су њени припадници остали завијани у мећави на Бјелашници. За „Беле вукове“ први пут се чуло по херојству у борбама на Мошевачком брду.

Истрагу убиства Кнежевића водило је Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву. Тужилаштво БиХ донијело је 2006. године да тај предмет изузме из Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву и да истрагу настави њихов тужилац. Иако су године пролазиле, истрага је наставила да тапка у мјесту.