Нема застоја у одвијању саобраћаја

На свим важнијим путним правцима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија без застоја, осим на дионицама на којима се изводе радови па су могући застоји и измјене режима вожње, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Из АМС-а истичу да се током дана очекује појачана фреквенција возила на путевима према локалним излетиштима, мору и граничним прелазима.

Због изградње канализационе мреже на снази је обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице кроз улице 27. марта и Српске војске у Бијељини.

Теретни саобраћај одвија се искључиво обилазницом, а путничка возила преусмјеравају се на градске улице. Измјена саобраћаја биће на снази до 31. марта наредне године.

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор у току је изградња вијадукта „Маховљани“ због чега је затворена за сав саобраћај, па возачи могу користити петљу „Александровац“.

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због постављања лед маркера у тунелима „Лакташи“ и „Клашнице“.

Возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бања Лука-Прњавор. На овој дионици саобраћај ће се до 31. августа одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље због изградње вијадукта долази до обуставе саобраћаја у времену од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању до 30 минута.

У мјесту Драгаловци на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака почела је изградња пјешачке стазе због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На подручју општине Сребреница због реконструкције коловоза измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар.

На регионалном путном правцу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака због клизишта возила саобраћају једном траком.

У Бањалуци ће данас од 17.00 часова до сутра ујутро до 9.00 часова због Међународног мото скупа Мото-клуба „Исток“ биће обустављен саобраћај.

Обустава саобраћаја биће на снази у Улици Теодор Колокотрониса од раскрснице те улице са Улицом Патре до раскрснице са Булеваром цара Душана.

У организацији Удружења грађана „Веспа клуб“ из Бањалуке данас ће се одржати Међународни веспа куп у склопу којег ће од 10.00 до 11.00 часова бањалучким улицама продефиловати учесници у полицијској пратњи.

Возачима се скреће пажња на дефиле учесника који ће сутра од 18.00 до 19.00 часова у полицијској пратњи пролазити кроз Бањалуку.

На подручју ФБиХ на магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље због деминирања терена у мјесту Осојница од 8.00 до 16.00 часова могу се очекивати повремене краће обуставе саобраћаја.

Краћи застоји због радова могући су и на дионицама Маглај-Жепче, Доњи Вакуф-Травник, Тузла-Калесија и Буна-Столац.