Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац: Одиграна представа „Диносаурус у циркусу“

Аутор: Бојана Арбиња

Установа за предшколаско васпитање и образовање Соколац у својим просторијама угостила је Дјечије позориште „Бубамара“ из Београда. Глумци су, на радост малишана одиграли представу „Диносаурус у циркусу“. Како каже Биљана Косорић, директорица ове установе, ово је један у низу садржаја који се организује у сусрет „Недјељи дијетета“.

– Данас смо имали посјету глумаца, која је увод у обиљежавање „Недјеље дјетета“. Са позориштем „Бубамара“ имамо одличну сарадњу већ годинама. Њихове представе су интерактивне и малишани у њима активно учествују. Дјеца у нашем граду немају прилику да гледају представе, зато се трудимо да што чешће наше полазнике обрадујемо оваквим и сличним садржајима, истакла је Косорић.

Директорица и глумица позоришта „Бубамара“ Драгица Живковић Крстић истакла је да често гостују у Републици Српској.

– Данас смо играли представу „Диносаурус у циркусу“. То је представа која је прилагођена најмлађима. У њој нема класичног текста, већ је прати пантомима, гестикулација и музика. Дјеца овог узраста јако лијепо реагују на овакав начин глуме. Комична је и динамична тако да се лако успостави интеракција са њима, казала је Костић.

Позориште „Бубамара“ је професионално Дјечије позориште. Својим наступима увесељавају најмлађе широм Србије и Републике Српске.