Чланови руководства Града Источно Сарајево разговарали су данас са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом и замјеником начелника Жарком Косорићем о реализацији пројекта „Ревитализација центра за унапређење пољопривреде у брдско-планинском подручју“.

„Град Источно Сарајево пружа пуну подршку овом пројекту. Ревитализација овога Центра унаприједила би развој пољопривреде и оживјела села, не само у овој регији, него и много шире. Ово подручје има огромне потенцијале кад је ријеч о пољопривреди и сточарству“, речено је на састанку.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да ове активности могу бити примјер како локална заједница, у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву, користећи сопствене потенцијале, може да уради добар пројекат.

„Веома је важно и што је општина Соколац добила подршку домаћих и међународних институција, као и Амбасаде Чилеа у БиХ“, рекао је Вуковић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица упознао је чланове градског руководства са реализацијом пројекта „Водоснабдијевање дијелова општина Соколац и Рогатица са могућношћу укључивања дијела општине Пале“, који ускоро треба да буде завршен.

Било је ријечи и о одржавању Војничког спомен гробља Мали зејтинлик на Сокоцу и припремама општине Соколац за одржавање МОСИ 2019.

Током данашњег састанка у Градској управи, посебно је истакнута добра сарадња општина и Града Источно Сарајево са Српском православном црквом и Борачком организацијом РС.

1 КОМЕНТАР

  1. Ovo bi mogla biti prilika za SDS da ispravi stare greške(ljudi su poslije Dejtona tražili gdje da smjeste fakultete i u Sokocu su glatko odbijeni)da u sklopu ovoga projekta dovedu i Poljoprivredni fakultet i da se tako grad I.Sarajevo bar malo ravnomjernije razvija,a za ovaj fakultet Sokolac je najpogoniji jer ima sve uslove,pa gospodo političari izvolite.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име