За ученике у Сокоцу и Хан Пијеску сезона гријања већ почела

У основним школама у Сокоцу и Хан Пијеску гријање је пуштено половином септембра због ниске температуре ваздуха током јутра и поподнева, а надлежни вјерују да ће тако бити током цијеле сезоне гријања.

Директор Основне школе Соколац Дивна Јанковић рекла је да су у току припреме за замјену старих котлова, чиме ће бити омогућено још сигурније гријање у наступајућој сезони.

„Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило нам је 24.000 КМ за замјену котла и тај посао ће бити завршен до краја октобра“, рекла је Јанковићева.

Она је додала да су у овој установи набавили угаљ за гријање за највећи дио сезоне.

У Основној школи „Милан Илић Чича Шумадијски“ у Хан Пијеску, такође, су почели да загријавају просторије прије двије седмице, јер су то захтијевали временски услови.

Директор школе Драги Наранчић увјерен је да ће предстојећа сезона гријања проћи без проблема, којих је у претходним годинама често било.

„Почетак школске године дочекали смо са новим прозорима, олуцима и поправљеним поткровом, за шта је општина Хан Пијесак издвојила 65.450 КМ, а за ову сезону гријања школи обезбиједила 100 тона угља“, рекао је Наранчић.