У основним школама у Сокоцу и Хан Пијеску гријање је пуштено половином септембра због ниске температуре ваздуха током јутра и поподнева, а надлежни вјерују да ће тако бити током цијеле сезоне гријања.

Директор Основне школе Соколац Дивна Јанковић рекла је да су у току припреме за замјену старих котлова, чиме ће бити омогућено још сигурније гријање у наступајућој сезони.

„Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило нам је 24.000 КМ за замјену котла и тај посао ће бити завршен до краја октобра“, рекла је Јанковићева.

Она је додала да су у овој установи набавили угаљ за гријање за највећи дио сезоне.

У Основној школи „Милан Илић Чича Шумадијски“ у Хан Пијеску, такође, су почели да загријавају просторије прије двије седмице, јер су то захтијевали временски услови.

Директор школе Драги Наранчић увјерен је да ће предстојећа сезона гријања проћи без проблема, којих је у претходним годинама често било.

„Почетак школске године дочекали смо са новим прозорима, олуцима и поправљеним поткровом, за шта је општина Хан Пијесак издвојила 65.450 КМ, а за ову сезону гријања школи обезбиједила 100 тона угља“, рекао је Наранчић.

3 КОМЕНТАРА

  1. Да ли је истина, да директор Основне школе у Сокоцу, има 42 године радног стажа, да још ради и прима плату из буџета Републике?

  2. Gospodjo Rado, Vi ste neobavjesteni. Nasa draga direktorica Divna se, u ime nase dobrobiti, a na svoju stetu, odrekla ucesca u ratu 4 godine. Tako da ce nasu skolu voditi jos 2 god. Takav jedan menadzer i zasluzuje da radi do kraja zivota. Pogledajte samo na slici plodove njenog rada: termo fasada, krov limeni, nova stolarija, tek toaleti, da ti ne pricam, sve zadnji modeli za novu 1947.god. Zato Vam je bolje da cutite jer su djedovi ove djece sto sad idu ucili u boljim uslovima.

  3. Nema ko da je zamjeni,u Sokocu definitivno fali direktora pa se uvoze sa strane,ili ostaju dozivotno,a novi zakon o penzijama im to dozvoljava,mladi sve manje imaju sanse i zato i odlaze,socijalna pravda i ne postoji.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име