Трагикомично саопштење Електропривреде РС: Струја не поскупљује, али ће рачуни бити већи

Ниједно зависно предузеће из система ЕРС а није поднијело захтијев Регулаторној комисији за енергетику за промјеном цијене електричне енергије, дакле поскупљења електричне енергије неће бити, поручују из Електропривреде Републике Српске.

Додају како су они друштвено одговорна компанија која неће дозволити још један удар на џепове грађана Републике Српске у наредном периоду.

“Просјечна цијена електричне енергије за домаћинства по киловат часу у протеклих шест мјесеци износила је 13,1 пфенинга и то је једна од најјефтинијих цијена електричне енергије како у региону, тако и у Европи. Електропривреда Републике Српске и даље ће бити најјефтинији понуђач и сигуран снабдијевач свих својих купаца”, кажу они.

Појашњавају како се увећање цијене на рачунима за електричну енергију од 0,7 одсто не односи се на цијену електричне енергије.

“Ради се о посебној накнади која не представља приход Електропривреде Републике Српске нити њених зависних предузећа. У складу са директивама ЕУ, БиХ и РС преузеле су обавезу увећања удјела електричне енергије произведене из обновљивих извора, дакле ради се о намјенским средствима путем којих се врши плаћање у систему подстицаја”, саопштено је из службе за информисање овог предузећа.