Дуж ријечних токова и на планинским превојима магла

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су суви коловози, у котлинама и дуж ријечних токова, као и преко планинских превоја, мјестимично је магла, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље.

До суботе, 14. октобра, на релацији насеље Подгора /Бањалука/- каменолом Љубачево у два наврата биће извршен вангабаритни превоз, па је потребна опрезнија вожња и поштивање овлаштених лица из пратње, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У тунелу Каловита брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је због санационих радова потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

На ауто-путу „9. јануар“ Прњавор-Добој с циљем безбједности успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи „Прњавор“ и „Јоховац“, као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два, у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на правац Лопаре-Прибој-Бањ брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на граничном прелазу Стара Градишка-Градишка, тако да се током дана могу очекивати дужа задржавања, а на осталим прелазима нема дужих чекања.

Од 17.00 часова на релацији Приједор-гранични прелаз Градина биће вршен ванредни превоз терета ширине 3,75 метара, па возачи треба да поштују лица из пратње.