Изетбеговић: Вијест Тањуга је лажна

Након бројних реакција на интервју члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића за Дојче веле, стигло је саопштење из Кабинета Бакира Изетбеговића у којем се наводи да је новинска агенција Тањуг пласирала лажну вијест о томе да је Изетбеговић поручио да ће БиХ признати Косово.

“Дијелове интервјуа којег је члан Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић дао њемачком Дојче велеу новинска агенција Тањуг пренијела је нетачно, изван контекста и тенденциозно, искривљујући саму суштину изјаве. Тако пренесена информација изазвала је серију непримјерених и предимензионисаних реакција“, наводи се у саопштењу.

Напомињу да је уредништво Тањуга је из Кабинета члана Предсједништва Босне и Херцеговине упозорено да информација коју су пренијели не одговара истини, у шта се лако увјерити прегледавањем видео-интервјуа који је доступан цјелокупној јавности.

“Умјесто да исправе очигледну лажну вијест коју су пласирали, из Тањуга су наставили да обмањују јавност, изврћу чињенице и пласирају нове неистине. Тиме је постало јасно да Тањуг није случајно погријешио, него да иза свега стоји нечија намјера да се наруше односи Босне и Херцеговине и Србије те баци сјенка и креира лоша атмосфера уочи посјете Предсједништва Босне и Херцеговине Београду“, закључују у саопштењу.