Циљ: Унапређење пољопривреде брдско-планинског краја

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић рекао је да ће представници овог министарства и Организације УН за храну и пољопривреду /ФАО/ у овом мјесецу разговарати о улагању у ревитализацију Центра за развој на Сокоцу с циљем унапређења пољопривреде брдско–планинског краја.

Приликом посјете министра Мирјанића Центру на Мајданим (26.04.2017.)

Мирјанић је данас у Требињу рекао да је ФАО заинтересован да улаже у Центар на Сокоцу кога је Влада Републике Српске откупила приликом стечаја и пренијела га у надлежност Пољопривредног института Републике Српске у Бањалуци.

Циљ је био, нагласио је он, да се конституише као Центар за развој пољопривреде брдско–планинског подручја и да производи, првенствено сјеме безвирусног кромпира, те да се оспособи за производњу ситних сјемена – крмног биља.

Мирјанић је подсјетио да је Влада Српске додијелила Центру 250 хектара земљишта гдје је могуће развити сопствену производњу сјемена.

„Развијајући ту крмну основу ми много доприносимо развоју сточарства на Сокоцу, у Рогатици, Гацку, Невесињу“, рекао је Мирјанић.