Када је пре 3 месеца дошао на чело Олимпијског центра и изложио планове за ревитализацију Јахорине, многима су се они чинили нереалним, али је урађено више од планираног.

Дејан Љевнаић, директор ОЦ “Јахорина”, не крије понос постигнутим резулататима, али сваку реченицу почиње са “мој тим и ја”.

Тајна успеха на Јахорини је, каже, пре свега, одабир правих људи, експерата за менаџерски тим. Ту је и велико искуство, које је стекао током десетогодишњег управљања ски центрима у Србији, Црној Гори, Словенија, Македонија, Хрватска и БИХ.

Била је то добитна комбинација за Јахорину, која је, са новим менаџерским тимом, ове сезоне поново заблистала.

ШТА ЈЕ СВЕ НА ЈАХОРИНИ УРАЂЕНО ПРЕД ЗИМСКУ СЕЗОНУ?

ЉЕВНАИЋ: Први пут од 1983. рађено је на уређењу ски стаза: уредили смо 6.222 метара стаза по ФИС стандардима и изградили 15 километара нових стаза и везних путева, уклонили старе инсталације са стаза, тако да сада скијаши сада имају 35 километара стаза. Изграђено је акумулационо језеро од 95.000 кубних метара, које ће се користити и у летњој сезони за шетњу и боравак у природи и ветроустави у дужини 530 метара на врху планине, који ће се осим за смањивања јачине ветра користити и као оријентири. У току је и последња фаза: потписан је уговор са највећом светском компанијом за производњу система за вештачко оснежавање “Тецхноалпином” и ради се на изградњи система за вештачко оснежавање уз помоћ којег ћемо скијашку сезону продужити на 130 уместо досадашњих 60 дана.

Из искуства знамо да је најисправније ослушкивати потребе посетилаца који долазе на одмор на Јахорину, па смо тако повећали број продајних места са 6 на 12 и сва продајна места модернизовали и уредили и први додир скијаша са ски центром учинили пријатнијим и без чекања. Изградњом 3 паркинг простора и ангажовањем озбиљне фирме за чишћење путева и паркинг простора елиминисали смо један од већих проблема с којим су се раније скијаши борили на Јахорини.

ПОРЕД ОБНОВЕ СКИЈАШТА, ШТА СТЕ УРАДИЛИ У ДРУГИМ СЕГМЕНТИМА ПОСЛОВАЊА?

ЉЕВНАИЋ: Како сам 10 година провео управљајући ски центрима, проучавао сам навике скијаша и посетилаца планине и закључио да је сегмент забаве и организованих догађаја за њих једнако важан као и скијање. Прво смо се посветили изради новог визуелног идентитета предузећа са циљем да дамо “Ново лице Јахорини”, остали смо верни олимпијским коренима, али смо унели нову свежину и оригиналне идеје.

Новогодишњи концерт Жељка Јоксимовића пред 20.000 људи испред хотела Бистрица је премашио сва очекивања. Према речима посетилаца Јахорина је била најбоље место за провод у најлуђој ноћи. Овом концерту су претходили незаборавни дани отварања скијашке сезоне и концерти Џенана Лончаревића и Мирослава Илића, као и Јахоринско вече у Београду којем је присуствовало преко 500 гостију.

Да идемо у правом смеру доказује и то да нас је ЕXИТ, један од најбољих европских фестивала, препознао као озбиљног партнера. Част нам је што ћемо од 15. до 18. марта 2018. године реализовати и први “ЕXИТ Фестивал 84” на снегу управо на олимпијској Јахорини. Са задовољством могу да кажем да нас очекују велике звезде светске сцене, као и многи познати ДЈ-еви.

Озбиљно смо се посветили и организацији бројних трка, попут ФИС такмичења, тестних трка и пробних трка за ЕYОФ 2019. Олимпијада младих или ЕYОФ ће на Јахорини и угостити младе скијаше из целог света.

МОЖДА ЈЕ РАНО ЗА ОВО ПИТАЊЕ, АЛИ ДА ЛИ СЕ ВЕЋ ВИДЕ РЕЗУЛТАТИ ВАШЕГ РАДА?

ЉЕВНАИЋ: Није рано! За ово кратко време од месец дана, мој тим и ја, својом истрајношћу и професионалним приступом сваком сегменту пословања, оборили смо многе рекорде. Први у региону смо почели са радом 3. децембра, што се не памти на Јахорини. А само у месецу децембру 2017. на Јахорини је скијало готово 20.000 скијаша и бордера што је велики помак у односу на децембар 2016. године када је на Јахорини било укупно 6.500 скијаша, односно 3 пута мање. Прошле целе сезоне је било само 3 дана када је број скијаша прешао 3.000 у дану, а ове сезоне смо већ у децембру имали више од три таква дана. А то се наравно одражава и на повећање прихода, који су за 15 пута већи за децембар ове сезоне у односу на децембар 2016. године. Иако у хотел Бистрица ове године нисмо улагали, ситним унапређењима и прилагођавању потребама наших гостију, побољшали смо рад хотела. Број ноћења и приходи су повећани за готово 20 одсто, а примарни циљ нам је да повећамо просечну дужину боравка госта у хотелу.

Поред повећања прихода, постигли смо уштеде у пословању у износу од преко 15 милиона КМ.

ШТА БИСТЕ ИСТАКЛИ КАО ТАЈНУ И КАО ПОКАЗАТЕЉ УСПЕХА?

ЉЕВНАИЋ: На основу идеја и искуства, која сам стекао у великом броју домаћих и страних ски центара, направио сам свој приступ развоју и применио га на Јахорини. Окупио сам мали тим одабраних људи, улагао у њихово знање и верујем да данас не постој искуснији, образованији и стручнији тим у региону. Компанија “Мерцедес” је прва препознала и подржала наше резултате и са “Мерцедесом” смо остварили стратешку сарадњу чиме смо дали нов идентитет Јахорини.

ЗАШТО ЈЕ НА ЈАХОРИНИ ОВЕ СЕЗОНЕ ВИШЕ ДЕЦЕ НЕГО ИКАД?

ЉЕВНАИЋ: Изградили смо два полигона за обуку за децу са покретним тракама, тјубинг стазама и дечјим градићем за игру на снегу. Омогућили смо деци из 6 општина Источног Сарајева, да скијају бесплатно. Оформили смо нашу ски школу Бистрица и уредили рад свих ски школа, како би обука и први контакт са скијањем били безбедни. Наш циљ је да код најмлађих развијемо љубав према планини и подстакнемо их да се баве зимским спортовима, тако да ћемо имати још пуно акција.