Докази иду прво Тужилаштву БиХ

0

Министар безбједности БиХ Драган Мектић потврдио је данас да безбједносне структуре располажу одређене информације о постојању одређених паравојних јединица у Републици Српској.

„Већ извјесно вријеме пратимо и прикупљамо податке. Један дио оперативних података везано за то смо документовалии могу рећи да ће све у наредних пар дана бити достављено Тужилаштву Босне и Херцеговине“, казао је Мектић у изјави порталу вијести. ба.

Он није хтио да говори каква је у веза потпредсједника НСРС Ненада Стевандића са тим паравојним јеидницама, чији припадници су били и фотографисали се у просторијама Народне скупштине Републике Српске.

„Па видите, оперативне податке који се тичу тога, ја не бих сада износио јер било шта да кажем на одређени начин може угрозити истрагу али све податке које будемо имали, биће достављени Тужилаштву а онда ће све даље бити ствар Тужилаштва“, рекао је Мектић.

На питање каква се овим порука јавности настоји послати и да ли се све ово појављује у сврху дизања међунационалних тензија пред изборе, Мактић је одговорио: – Увијек такве појаве затезања националних односа у Босни и Херцеговини се појављују и било са које стране да долазе нажалост један број кључних политичких фактора и лидера путем једне такве реторике и затезања међунационалних односа тако и функционише и то већ преко двадесет година овдје а све за име и рачун властите пљачке и богаћења.

Мектић је одбио да каже на које лидере мисли.

„Ја не би сад то износио, јер би морао износити низ доказа, али ради се о кључним политичким лидерима, а то је мање више отприлике свима познато“, казао је Мектић.

Много се шпекулише о утицају Русије, како на то гледате, он је рекао да неке оперативне податке не бих износио зато што смо у обавези да прије било каквих изношења тих података да све доставимо Тужилаштву.

„Није коректно да ја о томе шире причам у медијима и јавности а да то прије тога није достављено Тужилаштву“, казао је мектић, додајући да ће то бити достављено наредних дана.

Журнал.инфо данас је објавио конкретне податке о томе да се уз помоћ руских ии српских специјалаца формирају паравојне јединице у Републици Српској!