Повратак краља! Новак почистио Јанга

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Американца Доналда Јанга са 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) у сетовима у првом колу Аустралијан Опена. Новаку је ово први званични меч након шест месеци паузе због повреде лакта.

Шестоструки шампион Аустралијан опена је био убедљив против 63. најбоље пласираног тенисера света, а изгледао је и више него добро у свом повратку на терен у званичном мечу након паузе дуже од шест месеци.

Након почетног одмеравања снага, српски тенисер је прузео конце утакмице у своје руке и након само 15 минута игре искористио једну од пет брејк лопти. Након лако потврђеног брејка, Новак је још једном одузео сервис противнику, који није могао да се избори са разноврсношћу коју је Ђоковић пружао на терену.

Први сет Новак осваја након 23 минута игре и препустивши Јангу само један гем наговештава какав ће коначан исход меча бити.

И други сет Новак је наставио у истом ритму, нападајући противника својим разноврсним арсеналом. Да је спреман за повратак у јак ритам и велике подвиге Новак је показао веома добрим процентима освојених поена на први и други сервис, истрајношћу у дугим разменама, али и оштрим ударцима са основне линије којима је или бележио прелепе винере за шпице и радост многобројних навијача, или терао противника на грешку.

Након што је два пута одузео сет противнику и водио са 5:0 у другом сету, Новаку је резулатат и квалитет противника дозволио ситуацију у којој је српски тенисер могао да проба разне сегменте игре, па је противник успео да у другом сету освоји два гема, али ништа више од тога, па је Ђоковић без много проблема привео други сет крају пре истека првог сата меча.

У последњем сету леворуки Американац пружао је највише отпора Новаку, али је српски тенисер остао дисциплинован и у кључним моментима бележио битне поене, што је убијало Јангову жељу за игром, па је након сат времена и 52 минута игре Ђоковић освојио и трећи сет, резултатом 6:4.

Наредни ривал најбољег српског тенисера биће Француз Гаел Монфис који је савладао Шпанца Хаумеа Мунара са 6:3, 7:6 (7:5), 6:4.