Арапи стижу у општину Трново

Пише: Владимир Митровић

0

И док из редова СНСД-а грађани Републике Српске свакодневно слушају приче о „издајничкој“ политици њихових страначких противника и пријетње најездом арапа у рубним дијеловима РС и Источног Сарајева, СНСД-ов начелник Драгомир Гаговић у Трнову планира реализацију велике арапске инвестиције!

Гаговић у српску општину Трново доводи арапе који ће да граде фабрику воде! У тај пројекат арапи су спремни да уложе два милиона КМ. Мини-фабрика воде у Трнову наставак је инвестиција које арапи планирају на овом подручју. Са радом би требало да почне у мају ове године, што значи да је Гаговић са арапима већ све договорио.

Након изградње забавног парка Суннyланд, који се дијелом налази на пдручју општине Источно Ново Сарајево, арапи полако своје активности настављају и у другим општинама Источног Сарајева.

Занимљиво је да су њихове инвестиције усмјерене на општине у којима су начелници из СНСД-а. А то није случајно.

Управо су због тога представници СНСД-а најгласнији кад оптужују друге за издају и продају земље арапима.

СНСД-ов начелник Трнова Драгомир Гаговић (који уопште не живи у Трнову) присиљен је сада да извршава одређене задатке и плаћа цех због подршке коју је у предизборној кампањи добио од СДА и начелника федералне општине Трново Ибра Берила.

Један од тих задатака јесте повратак и запошљавање што већег броја Бошњака у општини Трново.

Да би се Бошњаци враћали и запошљавали, потребно је да арапи обезбиједе инвестиције.

Од 20 радника колико је планирано да буде запослено у новој мини-фабрици воде, услов је да половина буде бошњачке националности.

Овом инвестицијом, и српска општина Трново прикључиће се реализацији великог арапског пројекта на овом подручју који је 2015. године кренуо из федералног Трнова-интегрисаном туристичком граду „Бурој Озоне“.

Планирано је да арапски „Бурој Озоне“ садржи хиљаде стамбених јединица, хотела, трговачких центара, као и сву другу друштвену инфраструктуру. Укупна вриједност овог пројекта је око 4,5 милијарди КМ.

Арапски инвеститори, иначе, у Сарајеву и околини граде или припремају градњу неколико десетина резиденцијалних насеља за смештај око 100.000 људи!

Национална структура становништва у Источном Сарајеву почеће полако да се мијења.

Примијетно је то већ у општини Источно Ново Сарајево (чији је начелник из редова СНСД), гдје грађани бошњачке националности увелико купују станове.

Управо из тог разлога СНСД толико инсистира на тези о „издајницима“, коју је сам креирао, како би пажњу јаности усмјерио у погрешном правцу- на погрешне „издајнике“.

Док у владајућој странци у Републици Српској несметано спроводе политику која мора да буде спроведена.

То им је услов да и даље остану на власти.