Како је некада говорио Додик?! (ВИДЕО)

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да је Сребреница несумњиво мјесто страшног злочина над Бошњацима, али и над Србима и да се геноцид није могао догодити само на једној од те двије стране.

Додик је истакао да је разлика само у временској динамици када су се ти злочини дешавали, наводећи да је у три године рата убијено око 3.500 Срба и да то нико не може да спори.

„Међутим, стални захтјеви Бошњака па и одређени покушаји да се то оквалификује као геноцид морају да буду одбачени. Ако се догодио геноцид над Бошњацима, догодио се и геноцид и над Србима. Срби су убијани континуирано и смишљено. Убијане су жене, дјеца и старци“, рекао је Додик, говорећи о изјави министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића, који је за „Вечерњи лист“ рекао да „Срби морају проживјети катарзу и признати геноцид над Бошњацима у Сребреници“.

„Бошњаци су пожурили да злочине у Сребреници над Бошњацима окарактеришу као геноцид. То је неприхватљиво и када долази од њих, а поготово од оних из Републике Српске који на тај начин покушавају да оквалификују те догађаје“, рекао је Додик за Срну.

Међутим, предсједник Додик је некада имао другачије мишљење.

У интервјуу код Сенада Хаџифејзовића недвосмислено је изјавио да се у Сребреници десио геноцид.

„Ја знам савршено добро шта је било, био је геноцид у Сребреници. То је пресудио суд у Хагу и то је неспорна правна чињеница”, говорио је Додик.

Вјероватно рачунајући на кратко памћење грађана Републике Српске, које „надахњује патриотизмом”, Милорад Додик данас прича потпуно другачију причу.