Додик кредитима уништава Српску

2

Из Српске демократске странке (СДС) позвали су предсједника Републике Српске Милорада Додика да каже колико износе кредити којима власт отвара болнице, клиничке центре, аутопутеве, школе и вртиће.

Подсјећају Додика да је за поликлинику у Источном Сарајеву Савјет министара БиХ осигурао 3,2 милиона КМ, а да све остало, како наводе у саопштењу, плаћа народ РС.

“Сматрамо да је срамота што на отварање Поликлинике није позван Мирко Шаровић у име Савјета министара БиХ“, наводе из СДС-а.

„Умјесто хвалоспјева Владе РС, да треба одати признање што је у тешким условима обезбиједила функционисање РС“, Додик би, сматрају у СДС-у, требао да одговори колике су камате милионских кредита, под којим условима су они добијени, како ће РС враћати те кредите и колико је власт у РС задужила сваког грађанина.

Док не одговори на ова питања Додик ће остати бахати демагог који српском народу не смије да каже колико га је задужио, тврде из СДС-а.

Подсјећају и да РС има „најскупље аутопутеве у Европи“.

“Када отплатимо све кредите с обрачунатим каматама, аутопут Бања Лука – Добој коштаће готово милијарду и по КМ. Додик је иза имена аутопута сакрио финансијску истину – километар аутопута „9. јануар“ коштаће у изградњи 17 милиона КМ“, наводе из СДС-а.

Болнице у РС су, додају, међу најскупљима у Европи.

“Квадрат болница у РС кошта пет хиљада КМ, док квадрат опремљенијих болница у Србији и у земљама Европе уније кошта хиљаду евра. Ни данас није познато како се и на који су се начин градила нова „крила“ Универзитетско-клиничког центра РС, а једино је јасно да су се и она градила на – кредит“, указују из СДС-а.

Додик се, додају из СДС-а, хвали и изграђеним школама и отвореним вртићима, али заборавио је да је 68.000 Срба у посљедње четири године напустило Републику Српску.

‘Нека Милорад Додик оде пред стране амбасаде и конзулате и нека види како РС побјеђује“, истичу из СДС-а.

Још једном позивају Милорада Додика да каже које то кредите СДС кочи у Сарајеву.

“Позивамо га да прецизно одговори на питање: којих 700 милиона марака потребних Републици Српској Савез за промјене блокира? Нека Милорад Додик каже који су то пројекти, за шта ће бити утрошена средства и које нас камате очекују, али нека прије свега каже које то милионе СДС не да РС. Нека одговори на ова питања, нека каже грађанима РС јасно и конкретно, о којим се парама ради. Ако не зна и не умије, бар не мора да лаже“, наводе из СДС-а.

Додик, министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић и директор болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић данас су у Источном Сарајеву отворили Поликлинику у саставу те болнице.

2 коментара

  1. Savez za promjene svoju izbornu kampanju 100% gradi na temelju Milorada Dodika i samim tim ga reklamiraju i podižu mu rejting,umjesto da se bave rješavanju problema građana i stvaranju boljih uslova za život.Dobar primjer je organizovanje besplatnog skijanja za svu djecu na Jahorini,dobro svima i svi zadovoljni a ne košta puno.

  2. Mi ne možemo naprijed. Zašto? Zato što stalno hulimo na braću svoju, a Bog to ne voli. Mučno mi je slušati ovog Govedaricu koji kritikuje podizanje kredita za bolnicu, a ne kritikuje kada se podižu krediti za kupovinu novih automobila za „guzonje“.

Comments are closed.