Како је Милорад Додик писао Караџићу и Младићу 1995. године

0

Сејфудин Токић, предсједник невладине организације „Нова бошњачка политика“, прокоментарисао је свједочење Милорада Додика у Хашком трибуналу у случају против Ратка Младића.

„Познајем га добро и његове ставове о ратним злочинцима Радовану Караџићу и Ратку Младићу у периоду 1995. и првим послијератним годинама. У септембру 1995. године као координатор Демократске алтернативе БиХ са групом интелектуалаца и јавних радника БиХ боравио сам у Италији, Њемачкој, Холандији и Великој Британији гдје смо имали низ разговора са владиним представницима у тим земљама. На бројним састанцима и медијским иступима Додик је предњачио у осуди Караџићеве и Младићеве злочиначке политике и осуди бројних ратних злочина које су они организовали и проводили“, наводи Токић на Фацебооку.

Како наводи, о овим његовим тврдњама постоје бројни документи.

„Сјећам се у Хагу смо заједно гостовали у једној радио-емисији послије које је он према властитој изјави послао разгледницу Караџићу и Младићу на њихове београдске адресе са реченицом: „Ја сам у Хагу и враћам се ускоро кући, а ви када дођете нећете се дуго или никада вратити. Невјероватно колико ниско може пасти човјек у борби за власт и очување финансијске моћи стечене, како многи тврде, криминалом…“.

Можда је, наводи Токић у својој изјави, ипак Додикове лажи у Хагу најбоље објаснио већ давно тзв. отац српске нације Добрица Ћосић ријечима:

Добрица Ћосић о склоности српске политике лажима

„Лаж је вид српског патриотозма и потврда наше урођене интелигенције…”

„Лаж је српски државни интерес“

„Лаж је у самом бићу Србина“

„Србе је толико пута у историји спашавала лаж“

Добрица Ћосић- „отац српске нације“.