Амбасада Њемачке у БиХ: Подршка пројектима из области културе (мали фонд за културу)

0

Њемачка амбасада у Сарајеву подржава пројекте из области културе у Босни и Херцеговини. И у 2018. години желимо подржати интересантне и одрживе пројекте.

Амбасада радо подржава пројекте, који на оригиналан начин приказују разне аспекте њемачке културе у разноврсним фасетама.

Када говоримо о раду Амбасаде из области културе онда се не ради само о томе да представимо Њемачку у Босни и Херцеговини – важнија је идеја размјене: како можемо спојити умјетнике из обје државе и тиме ојачати културне односе између двије земље? На који начин таленти из Босне и Херцеговине могу извући дугорочну корист из ових сусрета са њемачким умјетницима? Пројекти који могу дати добар одговор на ово питање су у Амбасади добро дошли.

Да ли Ви имате оригиналне и одрживе идеје? Да ли располажете ресурсима и компетенцијама да спроведете овакве пројекте из области културе? Да ли том идејом можете одушевити таленте у земљи и убиједити и друге институције? Онда Амбасади пошаљите пројектни захтјев.

Ако се код пројекта јасно препознаје повезаност с Њемачком, имате увјерљив концепт, уколико је финансирање (барем дјелимично) осигурано и ако су локалне институције спремне да дају свој властити допринос, онда ће Амбасада моћи подржати пројекат. Молим Вас да у вези овога пажљиво прочитате инфо лист до којег ће Вас одвести линк и водите рачуна о тачно одређеним правилима која се ту налазе (посебно није могуће двоструко финасирање са Гете Институтом).

Молимо Вас да водите рачуна и о томе да је буџет Амбасаде ограничен и да се требају изабрати и подржати разнолики пројекти. Велике манифестације се не могу подржати. Амбасада подржава само оне пројекте који ће у року једне буџетске године (од јануара до децембара) бити окончани. За развијање дугорочних заједничких пројектних идеја обратите се Гете Институту у Сарајеву

www.goethe.de/BiH

У вези финансијске подршке за пројекте из области спорта, одговарајуће информације и формуларе можете добити и путем мејла: ku-100@sarj.diplo.de