Ученик трећег разреда гимназије у СШЦ „Василије Острошки“ Соколац Милош Радовић заузео је друго мјесто на регионалном такмичењу из математике, које је одржано 3. марта у Палама. Овим резултатом, пласирао се на републичко такмичење, које ће се одржати половином мјесеца априла.

На регионалном такмичењу учествовали су ученици из десетак средњих школа, а према његовим ријечима, конкуренција је била изузетно јака.

– Наша регија је позната по ученицима који остварују запажене резултате на такмичењима из природних наука. Задовољан сам постигнутим успјехом. Од могућих сто, освојио сам деведесет пет бодова, и тиме се директно пласирао на републичко такмичење. Задаци су веома тешки и захтијевају креативност и познавање више различитих области. У укупном пласману, тренутно сам трећи на стартној листи од двадесет четири ученика, који ће се у знању надметати на нивоу Републике Српске – рекао је Милош.

Задаци, који се рјешавају на такмичењима, не уче се током редовне наставе, те захтијевају додатне часове, које Милош реализује уз помоћ професорице математике у СШЦ „Василије Острошки“ Бојане Беатовић.

– Он је веома марљив и добар ученик, одговорно се односи према раду, што је показао у протекле три године на мојим часовима. Највише заслуга припада Милошу зато што је мотивисан и примјер је свим осталим ученицима. Ми смо задовољни, јер пласман на републичко такмичење за нас је велики успјех – истакла је Беатовић.

Милош Радовић гаји велику љубав према природним наукама. Доказ томе је и освојено друго мјесто на такмичењу из физике, које је одржано 17. марта у Источном Сарајеву, а за које се сам припремао.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

1 КОМЕНТАР

  1. СВАКА ТИ ЧАСТ момче Милоше!!! Настави да учиш и иди одавде, негдје гдје ће се високо вредновати твој труд и успјех.

    Имамо и добрих наставника али сива нам је перспектива када нам дилери дроге воде кадровску политику у школама у граду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име