Ванредно стање у СНСД-у!

0

Посљедње интерно истраживање, које је радио СНСД, озбиљно је потресло најуже руководство те странке, јер рејтинг странке и њених кандидата је у паду, тврди извор БН телевизије.

Због тога је у сриједу, како БН ТВ сазнаје у круговима СНСД-а, блиским врху странке, одржан хитан састанак најужег руководства којима је предочено најновије истраживање.

СНСД је и даље, према том извору, први али подршка је пала на 29 одсто што је узнемирило врх странке и унијело панику у редове СНСД-а.

Оно што је посебно разљутило лидера те странке јесте да његов фаворит за предсједника Жељка Цвијановић има мању подршку од противничког кандидата Вукоте Говедарице.

Према тврдњи БН-овог извора, Говедарица, који је предсједник СДС-а и кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске, је у благој предности у односу на Жељку Цвијановић. То је био ,према тврдњама нашег извора, „хладан туш“ за све присутне.

На том састанку је поново до изражаја дошло неслагање унутар СНСД-а, јер један од кључних људи те странке Игор Радојичић, који се и раније противио и овај пут је рекао да у СНСД-у има бољих и квалитетнијих кандидата за предсједника Републике Српске од Жељке Цвијановић.

Што се тиче кандидата за Предсједништво БиХ, према том извору, разлике скоро да нема између Милорада Додика и Младена Иванића.

Треба подсјетити да је ово друго истраживање у посљедња два мјесеца, које не иде у прилог СНСД и његовим кандидатима због чега је велика паника у високим круговима СНСД-а, која се, како тврди наш извор, прелива и на ниже страначке органе.

У једном од посљедњих истраживања подршка СНСД је пала на 32, односно 33 одсто што је значајан пад у односу на раније истраживања када су тврдили да имају 39 одсто подршке грађана.