Ускоро „Јагњијада“ на Вучијој Луци

0

Јагњијада је сада већ традиционална гастро-туристичка манифестација која се на Вучијој Луци одржава седам година заредом и на којој се из године у годину биљежи све већи број екипа које долазе из цијеле Републике Српске, али и из других земаља.

Расла је “Јагњијада” и из године у годину окупљала све више учесника. Удружили се црква, општина Источни Стари Град и Туристичка организација Града Источно Сарајево, сви, као један, “засукали рукаве”, предано радили, убијеђени да ће Вучија Лука и општина Источни Стари Град снажно закорачити на туристичку мапу Републике Српске и БиХ.

И ове године, мајстори у традиционалном печењу јагњади на ражњу, ће имати прилику да покажу своје умјеће. Овогодишња „Јагњијада“ ће бити одржана 3. јуна, а организатор је КУД „Црепољско“, Источни Стари Град.

Новитет овогодишње Јагњијаде је организовање Томболе уз многе вриједне награде, а главна награда је аутомобил Шкода Фабиа.

Генерални спонзор такмичења је Општина Источни Стари Град, уз помоћ Града Источно Сарајево и Туристичке организације Источно Сарајево.

Медијски покровитељи су РТВ БН, ТВ Дуга и ОСМ телевизија.

Партнер овогодишње Јагњијаде је Нектар пивара, а спонзор угоститељства ДОО „Глобус“ Бијељина.

Регистрација такмичара предвиђена је од 1. до 31. маја, а такмичари се могу пријавити на број +387 65 186 391.