ПРАВДА ЗА ДАВИДА: Отац поручио да више ништа не вјерује институцијама РС

0

Грађани који траже истину о страдању Давида Драгичевића (21) и јуче су се окупили на Тргу Крајине у Бањалуци.

– Први званичан документ из институција Републике Српске симболично је једно велико ништа. То ништа је подијељено свима и сви су то ништа дигли у ваздух – рекао је  Давор Драгичевић, отац покојног Давида.

Он је додао да се они, које су прозвали као саучеснике у убиству Давида Драгичевића, више се не морају јављати.

– Више вас не требамо. Надлежне институције РС и њихови докази за мене више нису релевантни и нису важни. Част онима који су поштени у униформама и који из разумљивих разлога нису са нама. Далибор Врећо, Дарко Илић, Дарко Ћулум и Драган Лукач, нећу вас више прозвати. Ви једноставно не можете ништа да урадите и нажалост нисте честити – истакао је отац несрећног Давида.

Давор Драгичевић је истакао да не вјерује директору Завода за судску медицину Жељку Карану који је обавио прву обдукцију тијела његовог сина.

– Не вјерујем човјеку који је прегледао 30.000 људи са ратишта, који се тресе од страха. Давор је направио државу, Давор је направио дијете, а та држава је убила Даворово дијете – истакао је он.

Драгичевић је истакао да не жели више ни да се рукује са саучесницима и убицама.

– Једнога дана ми више нећемо живјети заједно – истакао је пред окупљенима овај неутјешни отац.

За говорницу је стао и отац страдалог Николе Ђуровића, који је истакао да је директор полиције РС Дарко Ћулум документом потврдио да несрећу није скривио Ненад Радинковић, иначе правоснажно осуђен за ову несрећу.

На Тргу Крајине све више грађана подржава протест “Правда за Давида”. Окупљени су прочитали и писма подршке.

– Не можете са својих руку сапрати крв. Знамо да нас пратите на групи. Морам вас разочарати нас је све више. Зашто се бојите закона овоземаљског свијета. Признајте колико сте живота узели и живот нашег Давида. Бојте се Божијег гњева – дио је из писма подршке које потписује Љубинка Тадић.