14. редовна сједница Скупштине општине Соколац: Конструктивна расправа са више дијалога (ВИДЕО)

Предмет разматрања 14. редовне сједнице Скупштине општине Соколац било је седамнаест тачака дневног реда уз једну допунску тачку. Већином гласова усвојена је информација о извршењу буџета општине Соколац за период 1.јануар – 31. март 2018. године.

Изгласан је и извјештај о раду Комисије за популациону политику, информација о инспекцијском надзору на подручју општине Соколац за прошлу годину, те извјештај о раду ЈУ Основна школа Соколац за минулу годину.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица казао је да је задовољан данашњим засједањем.

– Водила се конструктивна расправа са доста дијалога, што је за сваку похвалу. Већином гласова усвојен је извјештај о извршењу буџета за протекли период. Одборници опозиције су предложили да се у наредном периоду размотри приједлог везан за побољшање пољопривредне производње и веће подстицаје у пољопривреди. Општина велика средства издваја за развој ове области, прије свега путем пројеката и финасијских институција које нам пружају подршку у развоју пољопривредног сектора, истакао је Бјелица.

Извјестилац Комисије за популациону политику, одборник Дејан Елез, рекао је да су подаци из претходне године у овој области поражавајући. Нагласио је да се у нашој локалној заједници број становника свакодневно смањује, те да би у наредном периоду руководство општине већу пажњу требало посветити овом проблему, како би се спријечио одлазак становништва.

Испред Клуба одборника СНСД-а, одборник Мирко Чоловић упутио је приједлог да се на некој од наредних скупштинских засједања размотри могућност остваривања подстицаја у пољопривреди, првенствено за она домаћинства која се баве производњом млијека, те да општина ову производњу финансира са додатних 0,5 фенинга по литру.

На сједници су усвојени сви приједлози које је представило Одјељење за просторно уређење и стамбено – комуналне послове. Усвојене су и одлуке о разрјешењу и именовању в.д. директора Туристичке организације Соколац, те разрјешења и именовања в.д. чланова Надзорних одбора.