‘Тигар’ пред комшијама изрешетан с леђа

0

Синиша Миличевић (39), звани Тигар, власник свадбеног салона и кафића „Родео“, изрешетан је у четвртак навече испред стамбене зграде у којој је живио у Источном Сарајеву, наочиглед комшија.

Полиција трага за засад непознатим нападачом, који је, након класичне сачекуше, починио овај злочин у Дабробосанској улици, око 22.40. Убица је, како се вјерује, био сакривен близу зграде и чекао да се Миличевић појави.

„Када се Тигар паркирао испред зграде и кренуо према улазу, нападач му је пришао и испалио четири метка. Послије првог, Синиша је пао на земљу и остао лежати, али га је хладнокрвни убица ‘овјерио’ с још три метка“, појашњава извор „Независних“.

Злочин је, из веће удаљености, видјело неколико мјештана Дабробосанске улице, а како сазнајемо, све је снимљено и камерама са зграде.

Комшије убијеног тридесетдеветогодишњака кажу да је Тигар био добар комшија, баш као и његова породица.

„Сједио сам у кући и чуо сам четири хица, као да су из полуаутоматског оружја. Одмах сам скочио с кревета, истрчао на балкон и видио Синишу да лежу на тротоару“, присјећа се комшија Видо Б.

Додаје да није губио вријеме – одмах је, у чарапама, истрчао пред зграду те покушао да помогне Миличевићу, који је још давао знаке живота.

„Синиша је покушао да устане. Позвао сам Хитну помоћ. Затим је притрчао још један комшија, ставили смо га у ауто и он га је одвезао у Болницу Касиндол“, прича наш саговорник.

Након што је упуцан, Тигар није ништа причао. Јаукао је од болова.

„Када су га превозили до операционе сале, он је комшији подигао палац, увјеравајући га да ће све бити добро. Међутим, није издржао. Преминуо је“, каже наш извор.

Из Болнице Касиндол кажу да је Миличевић у њихову установу довезен у 22.45 с вишеструким ранама.

„Урађена је дренажа, али је пацијент губио много крви. Петнаестак минута након пријема пребачен је у операциону салу, јер се посумњало да има повреде унутрашњих органа и крвних судова у абдомену. У међувремену је установљено да има и повреде јетре. Након сат интервенције он је због губитка крви преминуо“, причају љекари.

Поједини мјештани Источног Сарајева кажу да мисле да је нападач на себи имао црвену мајицу, али у то нису сигурни, пошто је био мрак.

Полицајци су, чим им је злочин пријављен, блокирали цијели град. Почели су потрагу за убицом, који до закључења овог броја „Независних“ није пронађен, али и истрагу, која указује да је, по свему судећи, ријеч о добро испланираној ликвидацији, иако нападач није користио пригушивач.

Истрагу су, како сазнајемо, преузели Републичко јавно тужилаштво и Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС. Више лица је саслушано, а случај је окарактерисан као тешко убиство.

Миличевић задњих година није довођен у везу с кривичним дјелима, али је, подсјетимо, раније био близак Ђорђу Ждрали, који служи казну од 20 година затвора због убиства Љубише Савића Маузера.

Памтиће га по хуманости

Присјећајући се покојног Синише Миличевића, комшије кажу да је он био изузетно хуман човјек.

„Када год су сакупљане паре за било шта, он је први давао. Шта год је требало, он би био ту, за све нас. Био је кум цркве. Држао је свадбени салон и кафић ‘Родео’. Велики је ово губитак, не само за његову породицу, већ за све који су ту људину познавали“, причају мјештани.