Меморијални омладински фудбалски турнир „Срђан Томић & Владица Бабовић 2018“: Побједнички пехар екипи ФК „Сарајево“

Аутор: Бојана Арбиња

Првог дана Меморијалног омладинског фудбалског турнира „Срђан Томић & Владица Бабовић 2018“ на стадиону Бара такмичило се пет екипа у категорији дјечаци У16, 2002. и 2003. годишта.

Турнир су отвориле екипе домаћина ОФК „Гласинац 2011“ и ФК „ Дрина ХЕ“ из Вишеграда. Вишеграђани су славили резултатом 1:0. У првом колу ФК „Сарајево““ славио је против екипе ФК „Младост“ Рогатица са 2:0. Сарајлије су истим резултатом савладали Сокочане у оквиру другог кола. „Олимп“ је био успјешнији од „Младости“, 3:1, док је у трећем колу поражен од екипе „Сарајева“ са 3:1. У четвртој утакмици „Гласинац“ је одиграо неријешено против екипе „Олимпа“ са Пала, 1:1. Комшијски дерби петог кола између „Гласинца“ и „Младости“ завршен је неријешено, 0:0. У посљедњој утакмици „Олимп“ је био успјешнији од „Дрине ХЕ“.

Дипломе и пехаре најбољим такмичарима и екипама уручио је замјеник начелника општине Соколац Жарко Косорић.

За најбољег стријелца проглашен је Џевлан Бакир из ФК „Сарајево“. Признање најбољем голману отишло је у руке Едиса Шеховића из истоименог клуба. За најбољег играча првог дана турнира проглашен је Халилагић Ердан, такође из Сарајева. Посебно признање „седмица“ за играча који по својим карактеристикама највише подсјећа на Срђана додјељено је Огњену Радовићу из ФК „Олимп“ са Пала. Признање „јединица“ додјељено је у знак сјећања на Владицу Бабовића голману Шеховић Едису.

Најбоље пласиране екипе првог дана су – на трећем мјесту домаћа екипа, ОФК „Гласинац 2011“ Соколац. Другу позицију заузела је екипа ФК „Олимп“ са Пала, а прво мјесто првог дана такмичења и побједнички пехар заслужено је припао екипи ФК „Сарајево“.

Сви учесници су похвалили организацију турнира, као и квалитет одиграних утакмица. Тренер најуспјешнијег клуба, првог дана такмичења, тренер ФК „Сарајево“ Џемал Берберовић истакао је да овакви турнири имају велики значај за развој омладинских фудбалских селекција.

– Похвалио бих домаћине турнира, јер сваке године за степеник више напредују. Данас смо одиграли четири квалитетне утакмице и сматрам да смо заслужено побиједили. Потрудићемо се да дођемо и наредне године, казао је Берберовић.

Сутра се такмичење наставља, а учествује 9 екипа. Прва утакмица почиње у 10 часова.

„Они живе!“