Ветерани траже Анкетни одбор због неријешених убистава!

Хоћемо да Народна скупштина РС именује Анкетни одбор који ће утврдити шта је са убиствима Срђана Кнежевића, Љубише Савића Маузера и Жељка Марковића, поручују ветерани Републике Српске.

Желе да знају докле се дошло у предметима и истагама поводом убистава високих полицијских и војних команданата Војске Републике Српске, јер, како тврде, има нових момената када је ријеч о неким убиствима.

Истина се зна, али 19 година нико није одговарао за убиство Срђана Кнежевића, поручују из паљанског Удружења бораца “Бели вукови”. У Народну скупштину Републике Српске ускоро ће стићи иницијатива, јавља АТВ.

– Тражимо да се формира тај Анкетни одбор који ће да испита и тужиоца, и судство и полицију, шта је са том истрагом, ако буду хтјели она може за нека два мјесеца да се објелодани, ко је убио Срђана Кнежевића и Маузера – истакао је Новица Капуран, секретар Удружења бораца “Бели вукови”.

И ветерани бијељинских “Пантера” подсјећају да су скоро двије деценије прошле од убиства њиховог команданта Љубише Савића Маузера. Све се зна, а ништа не говори, каже Маузеров саобрац.

– Може много ствари да се уради да се ово ријеши, имате случај рјешавање убиства, у Београду, новинарке Даде Вујасиновић, то убиство је рјешено након двдесет и четири године, може се све кад се хоће, наш командант Љубиша Савић Маузер, Срђан Кнежевић, Жељко Марковић, то су угледни војници, полицијски функционери, команданти, људи заслужни – истакао је Петар Цвјетиновић, предсједник Удружења ветерана “Пантери”.

Било би добро да иницијативу подрже све борачке организације, поручује потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, Ненад Стевандић. Каже да је преседан већ направљен, па не види препреку за оснивањем још једног Анкетног одбора.

– Сада када смо у НС већ направили преседан, немамо право да никоме забранимо да покрене овакве иницјативе и уколико се она правно и пословнички уреди и буде у складу са скупштинским актима, ми такву иницјативу тешко можемо да одбијемо – истакао је Стевандић.

Ветерани се надају да ће Парламент прихватити њихову иницијативу. А када ће је прослиједити нису прецизирали.