Услови за вожњу повољни

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија несметано, уз релативно повољне услове за вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони, посебно на путевима Бањалука-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Турбе, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

У Федерацији БиХ је, због комеморативног скупа у Поточарима, забрањено кретање теретних возила носивости изнад 3,5 тоне на путевима: Сарајево-Олово-Кладањ-Луке, Тузла-Ступари-Кладањ-Луке и Тузла-Калесија-Цапарде.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор код вијадукта Црквиште у мјесту Хрваћани због изградње ауто-пута саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

И у мјесту Друговићи, на дионици пута Клашнице-Прњавор, измијењен је режим одвијања саобраћаја због механизације која ради на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Ради деминирања обале Саве, у мјесту Пруд, у ФБиХ доћи ће до повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Шамац-Пруд на мосту у Улици краља Александра Карађорђевића у Шамцу. Саобраћај ће бити обустављан сваким даном од 8.00 до 16.00 часова у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак /деминерска радилишта Клакари Доњи/ од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

На исти начин, уз повремене тридесетоминутне обуставе, саобраћа се на локалном путу Сјенина Ријека-Лукавица Ријека, на подручју општине Добој, радним данима од 8.00 до 16.00 часова.

Успорено се и даље вози магистралним путем Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, док је кроз Бијељину, због радова, актуелна забрана саобраћаја улицама Српске војске и 27. марта, а возила су преусмјерена на обилазницу.

Због активираних клизишта, саобраћај се одвија успорено регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, те магистралним путем Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица, док је на регионалном путу Каран-Нови Град у мјесту Раковац на снази потпуна обустава саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву, на дионици регионалног пута Кула-граница Републике Српске/Федерација БиХ Враца један, измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ-Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача и даље је на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника „Дринатранс“ Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.