Нешић асфалтирао пут до – саслушања!

0

Министарство унутрашњих послова РС саслушало је више од десет особа са подручја Источног Сарајева којима су асфалтирана дворишта о трошку „Путева РС“, а против неколико њих поднесене су и кривичне пријаве, сазнаје СрпскаКафе!

Медији су раније објавили да је директор „Путева РС“ Ненад Нешић путарским фирмама са сарајевско-романијске регије доставио адресе преко стотину домаћинстава чија дворишта треба да асфалтирају. Ријеч је углавном о активистима Демократског народног савеза, странке која је Нешића изабрала за носиоца листе за Парламентарну скупштину БиХ.

– Након акције МУП-а Нешић је фирмама дао налог да зауставе асфалтирања до даљег – истиче одлично обавјештени извор СрпскаКафе-а.

Припадници Министарства унутрашњих послова РС воде истрагу против Нешића због тендера за одржавање путева у Области 1. „Путеви РС“ су посао додијелили „Приједорпутевима“ који су били 12 милиона марака скупљи од „Нискоградње Марјановић“. Суд БиХ је у овом случају ставио ван снаге рјешење Канцеларије за жалбе којим је одбачена жалба „Нискоградње Марјановић“ и наложио доношење новог рјешења.

Према сазнањима нашег портала, у читав случај су се укључили и СИПА и Тужилаштво БиХ који воде истрагу о томе да ли су Канцеларија за жалбе и „Путеви РС“ у овом случају поступали у складу са законом.